BA mener Brann blir et Rema-lag uten Huseklepp

Friskt forsidegrep fra lokalavisa.

REMA-LAG: Bergensavisen mener Brann blir som Rema 1000 uten attraksjonen Erik Huseklepp. Foto: Marit Hommedal, Scanpix. Faksimile: Bergensavisen
REMA-LAG: Bergensavisen mener Brann blir som Rema 1000 uten attraksjonen Erik Huseklepp. Foto: Marit Hommedal, Scanpix. Faksimile: BergensavisenVis mer

(Dagbladet): Erik Huseklepp var strålende fornøyd da overgangen til Bari ble klar i går. Men i Bergen sitter Brann-tilhengerne igjen - en attraksjon fattigere.

Bergensavisen (BA) har tatt et av sine friskeste tabloide grep på forsiden av papirutgaven i dag. De har byttet ut bokstavene i Brann-logoen med bokstaver i Rema 1000-stil.

Resten av forsida er viet til en fotballkommentar, og forøvrig store, hvite, blanke felter.

- Enklest ikke best Logotriksingen har ikke noe med en ny sponsoravtale å gjøre. Derimot mener BA at Brann nå har blitt fotballens svar på billigkjeden som har slagordet «det enkleste er ofte det beste»:

- Hvordan skal Brann klare å selge eliteseriens dyreste billetter til bergensere og striler uten Huseklepp? For matvarekjeden Rema 1000 fungerer det enkle. Men for Brann? De har nå ingen artist, ingen profil, ingen helt. Ingenting som frister publikum. Enkelt og greit, skriver Tormod Bergersen i sin kommentar på BA-forsida.

«... men det enkle er ikke det beste» er undertittelen på artikkelen.

Brann og investorgruppa Hardball får omkring 14 millioner på deling for Huseklepp.

Kan gi milliontap Brann-blogger Alexander Osdal har gjort et regnestykke på hvor mye Brann kan tape på salget.

Han anslår et publikumstap på 1000 billetter per kamp, og om det går så galt betyr det tapte inntekter på tilsammen ni millioner kroner i de tre sesongene Huseklepp hadde igjen av kontrakten sin.

Han sier videre at om sponsorene betaler fem prosent mindre for et Brann uten Huseklepp i 2012 og 2013, betyr det nye seks millioner i minus.

Problemet med et slikt regnestykke er at det spørs om Brann egentlig hadde noe valg. Da Huseklepp skrev ny kontrakt med klubben i mars i fjor, var det i forståelse av at Brann ikke skulle hindre ham i å oppfylle proffdrømmen om han fikk muligheten.

Derfor følte han seg dårlig behandlet da klubben ikke ville selge ham til Celtic tidligere i vinter. Brann mente på sin side at den muntlige delen av avtalen kun gjaldt sist sommer. Hadde de hindret overgangen til Bari i går, kunne de sittet igjen med en svært misfornøyd Huseklepp i stallen.

Tredoblet pris Branns daglige leder Roald Bruun-Hansen understreker at Brann tross alt kom godt ut av salget i forhold til det første tilbudet som kom fra tyske Mainz.

- Brann har tjent på å ha is i magen. Fra antydningen som kom fra Mainz har sluttsummen tredoblet seg, sier Bruun-Hansen til Bergens Tidende.

Han sier Brann har innsett at det ikke var sannsynlig å beholde sin desidert største stjerne.

- Vi har mistet en veldig god spiller og klubbens største profil. Samtidig ønsket Erik dette og vi var innstilt på at dette kunne skje, sier han.