Doping friidrett

Ba om å bli avslørt

Den nye superstjerna brydde seg ikke om dopingkontroller. Det var en tabbe.

VELDIG OVERRASKET? Salwa Eid Naser stusser på sjokktida som ga VM-gull i 2019. Nå er hun utestengt for brudd på dopingreglene. FOTO: AFP/ Karim Jaafar.
VELDIG OVERRASKET? Salwa Eid Naser stusser på sjokktida som ga VM-gull i 2019. Nå er hun utestengt for brudd på dopingreglene. FOTO: AFP/ Karim Jaafar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOEN ganger har du ikke lyst til å ha rett. Som for eksempel i tilfellet Salwa Eid Naser; den atletiske 23-åringen som i VM for drøyt halvannet år siden vant gull på 400 meter på en tid som ingen har maktet siden kommunistregimet i DDR begynte å produsere utrolige løperjenter i laboratoriene sine seint på 1970-tallet.

Dengang i Doha-VM løp Nasser på sjokktida 48.14; det tredje beste resultatet på denne distansen noensinne, og så herlig overrasket ut. Det kunne jo være at nettopp Salwa var unntaket; det fantastiske talentet som en gang eller to i løpet av 100 år flytter grensene i sporten sin bare fordi hun er kjempegod.

Men jeg hadde sjekket listene for dopingkontroll i nigerianske Salwas nye hjemland Bahrain, og skrev «at det er vanskelig å bli med på gleden» før friidrettens nye superstjerne ble troverdig kontrollert under trening.

  • For i Bahrain det året ble det ikke tatt en eneste urin -eller blodprøve av de sportsheltene denne rike araberstaten hadde importert for å reklamere for sin egen fortreffelighet.

Med et så lemfeldig forhold til nasjonal kontroll, er det ikke rart at heltene også slapper av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer