Ba om å bli helt

Fast bestemt skjøt John Carew bort hele den siste uka da han dundret inn 5- 0 på straffesparket to minutter før full tid. Straffesparket ba han selv om å få lov til å ta.

ROMA (Dagbladet): Som han jublet, John Carew, da ballen lå i nettet. Og han var ikke aleine. Resten av laget kom stormende til.

- Alle kom jo og jublet for meg, sier Carew.

Det skjer ikke ofte på dette nivået for en 5- 0-scoring, men også lagkameratene har selvfølgelig fått med seg John Carews turbulente uke, med hjemsending fra landslagssamling etter at han slo til John Arne Riise.

Og Carew innrømmer det sjøl. Scoringen i debuten forløste mye. Også litt av knuten som har sittet i magen siden slagene i bussen nordmenn flest nå mener mye om.

- Ekstra godt å score på grunn av kjøret den siste uka?

- Ja, kanskje. Det har vært litt stress.

Da har tekstmeldingene fra John Arne Riise vært gode å ha.

- Vi har sendt meldinger hele uka. Er veldig gode venner, og har ingen problemer, sier Carew.

Ville score

Han så ikke særlig stressa ut da han i går plukket opp ballen inne ved mål etter at hans brasilianske lagkamerat Mancini ble felt innenfor 16-meteren. Tvert imot så han veldig målbevisst ut.

- Jeg sa bare: «Få ballen.»

Carew så litt mer usikker ut da han tuslet ut mot straffemerket. Der sto Cristian Chivu og ventet. Han var pekt ut til å ta straffesparket. Carew kikket på Chivu litt spørrende...

- Det var Chivu som egentlig skulle ta den. Men så kom han bare bort og fleipet litt sånn på kanten med meg før han gikk igjen. Kan ikke si i avisa hva han sa, sier Carew og gliser.

- Du var fast bestemt på at den straffen skulle du ta?

- Ja, det er ikke jeg som bestemmer det, men jeg ville ta den. Og fordi vi ledet 4- 0 ville de andre også at jeg skulle ta den. En perfekt start i Roma, sier han.

Carew tok fart og dunket ballen knallhardt midt i mål. Heldigvis sprellet keeperen til høyre.

- Jeg bare klinte til. Det handlet bare om å få ballen i mål, sier John.

Stor Totti

Og Chivu hadde jo allerede scoret. Selv de mest fotballkresne sigarrøykerne på pressetribunen satt og måpte da rumeneren limte frisparket i krysset til 2- 0. De var like salige da Francesco Totti herjet på det villeste. To praktscoringer og noen pasninger vakrere enn byen selv, gjorde ham til mannen hele Roma snakket om i går kveld.

- Han er den beste spilleren jeg har spilt med, og nummer én i den posisjonen han er. Det viste han i dag, sier Carew.

- Det kan bli noen scoringer med pasninger fra ham?

- Forhåpentligvis. Jeg kommer i alle fall til å få nok sjanser.

Fikk frysninger

Carew har faktisk ikke tatt straffer siden han scoret i straffekonken i åttendedelsfinalen i UEFA-cupen mot Celtic for halvannet år siden.

- Tenkte du på at du tok en sjanse? Du kunne jo bommet, og fått en ny nedtur?

- Ja, jeg tenkte på det, men det er ikke sånn at noen stresser med sånt her nede. Jeg får god tid på meg til å prestere, men det var godt å få det målet. Veldig deilig, sier Carew.

Og det ble deiligere da 50000 på tribunen brølte «Carew!» slik bare italienere kan.

- Det gikk det frysninger gjennom hele kroppen min, sier han.

Det var så viktig for ham å score i går. Forventningene fra hjemmefansen var hørbare allerede da speakeren leste opp navnet hans fra innbytterlista. Både før kampen og i pausen var han hele tida på stadionskjermen.

- Burde scoret

Han kom innpå 21 minutter før slutt, og med sin første ballberøring dro han seg forbi forsvarsspiller Dainelli ute på høyrekanten, og ble felt like utenfor 16-meteren. Frisparket fra Totti headet han like over. Der og da var Carew etablert som en av Roma-fansens menn.

- Den headingen skal jeg sette inn. Jeg ble litt overrasket da ballen kom. Det var en duell, men jeg kom meg fri, og det var irriterende at jeg ikke satte den. Normalt hadde jeg gjort det, sier han.

Like etter dro han seg forbi på samme måte på venstrekanten. Publikum hadde fått en ny helt - en utfordrer til Montella, Cassano og Delvecchio på topp.

- Sjøl er jeg fornøyd med å være en del av dette laget, og det blir en tøff kamp for å kjempe seg til en av de to spissplassene foran Totti.

Hjelp av Capello

Alt John Carew manglet i Bosnia åtte dager tidligere - det følsomme mottaket, rykket og viljen til å posisjonere seg - alt var der i går. For ei uke siden virket Carew fullstendig ute av form. Så slår han til John Arne Riise, blir kastet ut av landslagstroppen og drar til Roma og trener i tre dager.

- Og nå virker du i storform. Hvordan er det mulig?

- Det har gått veldig bra på trening hele veien. De tok imot meg med åpne armer, og Capello har pisket meg gjennom treningene og hjulpet meg hele uka. Dessuten er det for å være helt ærlig ikke veldig lett å spille godt på topp slik Norge spiller. Få klarer det, kanskje ingen, sier Carew.

Akkurat dette er lettere på Roma. Som spiller rettvendt og gjennombruddshissig fotball uten dilldall. Ikke som i Valencia, der ballen ofte ble trillet på tvers, og Carew sto med ryggen mot mål.

- Her i Roma passer fotballen meg veldig godt. Dette har vært en stor dag, sier John Carew.

DEBUTSCORINGEN: John Carew satte straffesparket hardt nesten midt i mål.