Ba om juling

Selv om han fossrodde mot slutten, var rostjerna Olaf Tufte sjanseløs mot duoen Eirik Lilledahl/Sture Bjørvig på Årungen i går.

ÅRUNGEN (Dagbladet): Han ba om juling da han stilte opp i singelsculler mot toer uten styrmann, og fikk det av en av de tre toerbåtene. Avstanden til vinnerduoen var 5,3 sekunder på 2000 meter.

-  Jeg trenger tøff matching foran Athen-OL, og er ikke redd for litt juling innimellom. Dessuten fikk jeg prøvd den nye uværsbåten som jeg vil bruke hvis det blir store bølger i OL, sier Olaf Tufte (28) til Dagbladet.

-  Kan mye bedre

De første 750 meterne sleit han hardt med å få fart på båten. Siden gikk det bedre.

-  Den siste 1000-meteren var bra. Selv om det aldri er kult å tape, tåler jeg å møte mine overmenn. I toppform hadde jeg vunnet. Da hadde jeg rodd ned mot 20-tallet, sier Tufte etter å ha passert mållinja på 7.33,1.

Møtet med toerbåtene ble akkurat så tøft som han hadde forventet.

-  Det var tungt hele veien. Jeg er milevis fra OL-formen, men trener for å bli best mulig når lekene starter i Athen. Der er det størst sjanser for medvind, og at den nye båten blir igjen på land, sier Olaf Tufte.

-  Stiv båt

Før mannjevningen i går hadde han bare rodd fem-seks økter med uværsbåten, som var stivere enn kraftkaren fra Nykirke ved Horten satte pris.

-  Det gjorde at jeg fikk mye juling i muskultaturen underveis. Årene jeg brukte ga også en annen følelse enn den jeg er vant til, sier Olaf Tufte.

Terping og hvile

Fram til Athen-OL skal han ro internasjonalt to ganger: I Luzern neste helg og i Amsterdam den andre helga i juli.

-  Fordi det er så lang tid mellom konkurransene internasjonalt, trenger jeg tøff matching. Nå er jeg 73 dager fra OL-formen. Det viktigste framover, blir å terpe detaljer og sørge for nok hvile. Alt fokus er rettet mot OL. Revansjen får vente til seinere, sier Olaf Tufte til Dagbladet.

TAKK FOR MEG: Verdensmester Olaf Tufte tok etter dette båten sin på hodet og gikk inn i båthuset. - Jeg trenger tøff matching foran Athen-OL, sier Tufte.