Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ba om unnskyldning overfor supporterne

Aalesund utklasset Brann.

FLAU: Steinar Nilsen tok alt ansvar etter det knusende tapet mot Aalesund. Brann-treneren ba om unnskyldning overfor supporterne etter kampen. Her fra etter kampen mot Stabæk tidligere i sesongen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FLAU: Steinar Nilsen tok alt ansvar etter det knusende tapet mot Aalesund. Brann-treneren ba om unnskyldning overfor supporterne etter kampen. Her fra etter kampen mot Stabæk tidligere i sesongen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

|||  COLOR LINE STADION (Dagbladet.no): Aalesund FK - Brann 3-0.

I dag kan ikke Kjetil Rekdal kjefte på Eirik Bakke. Han var usynlig.

Men det skulle ta 50 minutter før Aalesund fikk uttelling for sin kollektive arbeidsinnsats.

Selv om det var langt fra noen spennende start på poengkrigen i Ålesund, hadde begge sine ørsmå sjanser i begynnelsen av kampen.

Etter 24 minutters spill kom Aafk til en skuddmulighet som gikk rett på keeper.

Derfra og ut omgangen hadde Aalesund i grunn full kontroll på kampen.

- Vi var effektive for en gangs skyld. Vi er ikke kjent for det, så det er vi fornøyd med, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

Rekdal mener det første målet ble ekstremt viktig på Color Line.

- Brann fikk ikke komme i gang med noe spill, fordi vi hindret dem det.

- Er du overrasket over at Brann var så dårlige?

- Nei, jeg vil heller si at det var Aalesund som var gode i dag, svarer Rekdal.

Aalesund best
At Diego Gustavino hos Brann dro på seg et gult kort og Tor Hogne Aarøy headet like over tverrliggeren, ble førsteomgangens største publikumsvekker.

Først da var det noenlunde temperatur på tribunen.
 
I kampens 30. og 33. Hadde Aarøy to sjanser.

Fra dette tidspunkt og ut virket det helt klart at Aalesund var det eneste laget som hadde en reel mulighet til å score.

Branns medieyndling Erik Huseklepp fikk aldri til noe av klasse og Eirik Bakke var så usynlig at han trolig ikke hadde like mange flomlysskygger rundt seg, som sine medspillere.

Tafatt Brann-avslutning
Ingen lag gjorde noen utskiftninger i pausen.

Brann-trener, Steinar Nilsen, maktet heller ikke å bruke pausen til å øke turtall og innsats hos sine spillere. Etter seks minutter spill av andre omgang, knallet Pablo Herrera en vinklet ball på volley rett i målet.

Drøye ti minutter senere raget Tor Hogne Aarøy høyere enn Branns forsvarere og det sto 2-0 til hjemmelaget.

Snart skulle også Aalesund score sitt tredje strake mål for kvelden.

Men i mellomtiden skulle de brenne noen sjanser. Etter 70 minutter slo Aalesund et hjørnespark fra venstre, en Brannspiller headet ut.

Der sto Alexander Mathisen på 16-17-meter og klemte til på hel volley. Branns keeper, Kenneth Udjus, var sjanseløs.

I kampens siste kvarter gjorde Brann svært lite for å klamre seg til et "anstendig" 3-0-tap.

Aafk fikk derimot mer rom og stadig mer tafatte Brannspillere de kunne skape overganger mot.

Beklaget til supporterne
- Det er bare pinlig, og bare å beklage for supporterne. Alt som skjer der ute er mitt ansvar, og jeg tar det ansvaret, sier Brann-trener Steinar Nilsen til TV 2.

På spørsmål om Brann-treneren var overrasket over Aalesund, svarte han følgende:

- Nei, det er dødball og kriging og alt det der hele veien. Vi visste det ville handle om det, men greide ikke gjøre noe med det.

Tor Hogne Aarøy var også svært nære ved å sette inn et fjerde mål for Aalesund, men Brann greide å rydde unna.

Om kveldens selvtillit holder seg til torsdag, kan det bli en både spennende og underholdende semifinale i cupen for Aalesund.

Da kommer Odd Grenland til Jugendbyen.

2-0: Tor Hogne Aarøy presset fram Aalesunds andre etter en duell med Olafur Bjarnason. Brann-stopperen headet ballen i eget nett. Foto: Svein Åge Ekornesvåg / SCANPIX.
2-0: Tor Hogne Aarøy presset fram Aalesunds andre etter en duell med Olafur Bjarnason. Brann-stopperen headet ballen i eget nett. Foto: Svein Åge Ekornesvåg / SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling