Ba Rushfeldt forklare seg

Da Sigurd Rushfeldt torsdag kritiserte Norges offensive spill, ble han umiddelbart oppsøkt av Nils Johan Semb, som ville ha en forklaring.

BEKKESTUA/FORNEBU (Dagbladet): Ved middagen etter Dagsrevyen og TV2-Nyhetene torsdag, tok Semb selv initiativet til å få en forklaring på hva Rushfeldt mente med uttalelsene om at «det defensive har vært bra, men det har gått utover det offensive».

- Nils Johan tok kontakt med meg på middagen for å oppklare hva jeg egentlig hadde ment. Og da vi hadde snakket sammen i to minutter var vi egentlig helt enige om alt, sier Rushfeldt, som ikke føler at han ble dratt «inn på teppet» av sjefen.

- Jeg kan jo ikke lyve når jeg blir spurt direkte om en ting. Jeg må få lov si det jeg mener. Hadde jeg sagt at jeg var fornøyd med at vi spilte med en spiss, så hadde jeg holdt folk for narr.

- Lojalitet

Semb og Rushfeldt fortsatte samtalene om Rushfeldts synspunkter på treningsfeltet i går. Men da var praten mer konstruktiv i forhold til hvordan Norge skal spille i dag mot Luxemburg. Det er tydelig at Semb tar signalene fra Rushfeldt alvorlig.

I dag blir det garantert mer offensivt trykk. Og på det som kan ha vært hans siste pressekonferanse i landslagskarrieren, så trakk Semb fram lojaliteten som den viktigste suksessfaktoren i hans karriere.

- Det har vært noen situasjoner de siste åra der jeg virkelig har fått prøvd meg, episoder som har stilt store krav til hele gruppa, meg, og støtteapparatet. Men jeg er imponert over den lojaliteten som alle har vist, både overfor meg, og overfor hverandre, sier Semb, og virker nesten litt stolt.

Han føler det er feil at noen har prøvd å framstille ham som hårsår, og lite mottakelig for kritikk. Episoden med Rushfeldt er kanskje et bevis på at Semb har rett.

- Det er klart kritikk ofte kan gå inn på deg der og da. Men jeg mener selv jeg ikke har vært hårsår på saklig kritikk. Det er legitimt å stille spørsmål om spillestil og uttak, den diskusjonen skal få leve både inernt og ute blant folk.

- Når man bli 66

Semb har vært en mester i å kamuflere sine egne private tanker og følelser rundt landslagets opp- og nedturer. Og den kritikken som går på hans lederstil avfeier han med en spøk.

- Noen har kalt deg humørløs?

- He, he, kanskje det. Hvis du skal ha en morsom sjef, så er det helt opplagt mange kandidater i dette landet, ler Semb, og slenger et sarkastisk blikk mot Mini som fulgte pressekonferansen i går.

Og Semb fortsatte spøken, ispedd en Wenche Myhre-slager.

- Dette er jo min 66 landskamp...

- Ja, og det er vel en passe pensjonsalder?

- Ja, he, he. Når man blir seks og seksti, først da blir livet til, he, he. Kanskje det blir sånn for meg etter kampen mot Luxemburg, ler Semb, nærmest smånynnende.

Iskald

For han vet at Luxemburg-kampen kan bli den siste han leder fra den norske benken.

- Akkurat det har jeg ikke ofret en tanke. Jeg tenker kun på det som skal skje på banen. Jeg håper at Danmark gjør jobben mot Bosnia, og at vi får to play off-kamper til. Det vil være to spennende kamper, to cupfinaler jeg gleder meg til å være med på.

- Men ærlig talt, Nils Johan Semb. Hender det aldri at du våkner midt på natta, og irriterer deg over noe som har gått galt for deg og laget, noe du angrer på, noe du er bitter på?

- Nei, faktisk ikke. Og det er sant. Jeg er egentlig ganske iskald sånn sett.

MIDDAGSPRAT: Nils Johan Semb ba Sigurd Rushfeldt om en forklaring på Østerrike-proffens uttalelser om det norske landslagets angrepsspill. Samtalen endte i full forståelse.