Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ba Telenor om hjelp, da operatøren plutselig minnet ham på det som skjedde for 13 år siden

Mer enn et tiår seinere hjemsøkes Freddy dos Santos av de skandaløse sekundene.

FÅR IKKE GLEMME: Freddy dos Santos minnes fortsatt på straffebommen for 13 år siden - fra uventet hold. Foto: NTB Scanpix
FÅR IKKE GLEMME: Freddy dos Santos minnes fortsatt på straffebommen for 13 år siden - fra uventet hold. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var jo for så vidt festlig, men det er jo sånn at selv om jeg bomma på den straffen for 13 år siden, så blir jeg minnet på det omtrent ukentlig.

KLARTE IKKE DY SEG: Freddy dos Santos fikk god hjelp av kundebehandleren, men så kom det uunngåelige spørsmålet. Foto: Skjermdump/Twitter
KLARTE IKKE DY SEG: Freddy dos Santos fikk god hjelp av kundebehandleren, men så kom det uunngåelige spørsmålet. Foto: Skjermdump/Twitter Vis mer

Det hele skulle gå så bra. Én liten straffe var det som sto mellom Vålerenga og drømmen om deltakelse i Champions League. I kvalifiseringskampen mot belgiske Brugge skulle 29 år gamle Freddy dos Santos sørge for at drømmen ble til virkelighet. Istedenfor ble det Brugges keeper som ble helten da han reddet ballen.

- Hva tenkte du?

Tidligere har dos Santos sagt at han ikke leste aviser i dagene etter tapet, og at han helst vil slippe å oppleve noe liknende igjen. Men da han tidligere denne uka kontaktet Telenors kundeservice, dukket det opp atter en gang.

KATASTROFALT: Freddy dos Santos blir jevnlig minnet om straffebommen han gjorde i 2005.
KATASTROFALT: Freddy dos Santos blir jevnlig minnet om straffebommen han gjorde i 2005. Vis mer

42-åringen kontaktet selskapet for hjelp med mobildata, og kundebehandleren kunne tydeligvis ikke dy seg.

- Bare hyggelig Freddy, og en ting til personlig fra meg! Hva tenkte du da du bommet den straffa?, skriver vedkommende til fotballspilleren.

- Det er første gang det kommer i en slik sammenheng. Men jeg kan jo benytte anledningen til å minne vedkommende på at Hulsker også bomma, så da gjør jeg det. Så for å svare på spørsmålet om hva jeg tenkte, kan jeg jo si at jeg tenkte på at hvis Hulsker hadde scoret ti minutter før, hadde ikke dette vært noe problem, sier en spøkefull dos Santos til Dagbladet.

Var det virkelig det du tenkte?

- Nei, det kan jeg ikke si. Der og da hadde jeg mer enn nok med meg selv, forteller dos Santos.

Men selv om han tar det med humor, er det en liten smule irritasjon å spore i 42-åringen.

- Hva skal man si? Etter å ha spilt noen hundre kamper i Vålerenga, så er det jo dette øyeblikket som oftest dukker opp. Det er jo ikke det man skulle ønske sånn i ettertid, men det kommer nok til å henge ved meg i Vålerenga-sammenheng i mange år, kanskje for alltid, sier han.

- Vant til det

Han er likevel ikke bekymret for at det er dette dos Santos-navnet vil forbindes med i framtida.

- Nei, egentlig ikke. Men det er en del av det jeg har vært med på i Vålerenga. Det har vært opp- og nedturer, noen av dem har vært på grunn av hele laget, mens andre har jeg selv vært mer involvert i, så dette er en del av totalbildet. Men det var jo selvfølgelig en stor kamp og en stor anledning, sier dos Santos til Dagbladet.

Samtidig forteller han at det katastrofale sparket begynner å bli noe han er vant til.

- Jeg har blitt så vant til at folk nevner det, så det er ikke så farlig lenger. Jeg skjønner jo at folk er engasjert, og det er bra at de bryr seg om klubben. Så får vi håpe at vi får så mye suksess framover at akkurat denne situasjonen ikke nødvendigvis er lengst fram i panna på supporterne, sier han.

Enn så lenge ser akkurat dét dårlig ut. 2018-sesongen endte med en sjetteplass for Oslo-laget. Rosenborg stakk i år som i fjor av med seieren, og hadde til slutt komfortable fem poeng ned til Molde på sølvplass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!