Baardsen fikk Gross til å danse

Manager Christian Gross har vært i hardt vær den siste tiden. I dag vraket han Ian Walker og sendte Espen Baardsen i målet mot Everton. Nordmannen storspill førte til 1-0-seier, og Gross danset av glede på sidelinja da poengene var i havn.

Tottenham tok ledelsen allerede etter fem minutter på Goodison Park. David Ginola la en presis corner fra venstre på hodet til Les Ferdinand. Den hodesterke spissen nikket hardt i bakken og i nettet forbi en utmanøvrert Thomas Myhre.

Baardsen vant keeperduellen

Everton hadde en rekke sjanser til å utligne, men Baardsen buktet seg som menneskelig plastelina og stoppet alle forsøkene.

Trener Gross var meget fornøyd med Espens innsats i dag:

- Jeg synes Espen Baardsen har fortjent å få spille. Jeg ville ha en keeper som dominerte mer bak - og Espen gjorde jobben, sa en meget lettet trener til SkySports i kveld.

Myhre var også god, men Baardsen vant duellen mellom de to utfordrerne til landslagsmålvakt Frode Grodås.

Charlton holder nullen

Tittelforsvarer Arsenal hadde en gyllen sjanse til å stikke av i tittelracet, ettrsom kampen mellom Manchester United og Chelsea var utsatt. Men Arsenal møtte årets overraskelse: Nyopprykkede Charlton, som toppet tabellen foran dagens runde.

Og Charlton fortsetter å overraske. 0-0 endte kampen, der Arsenal hadde mesteparten av spillet, men ikke klarte å score på Charlton. Det er det faktisk ingen som har klart hittil i Premier League!

Og i kampen endte også hellet til årets gullgutt i fotballen: Franske Emmanuel Petit, som gikk rett fra vårens dobbeltriumf til VM-gull med Frankrike, ble utvist.

Nå er har både Arsenal og Charlton fem poeng på tre kamper, og ligger i en liten pulje sammen med Leeds og Wimbledon rett bak teten.

Villa topper

Teten er foreløpig Strømsgodsets Uefa-cup-motstander Aston Villa. Birmingham-laget vant 1-0 over Sheffield Wednesday etter scoring av Julian Joachim, og har sju poeng. Nottingham Forest har seks poeng etter 2-1-seier over Southampton i dag.

Liverpool har muligheten til å innta teten sammen med Villa hvis Vegard Heggem & co slår Newcastle i morgen, i Ruud Gullits første kamp som sjef for Newcastle.

(NTB)

<B>VANT KEEPERDUELLEN:</B> Espen Baardsen briljerte i Tottenhams mål i kveld, og vant keeperduellen mot Evertons Thomas Myhre.<br>