Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Baardsen krevde 100 000 for å sende en mail

Agenten kaller dos Santos-påstandene for tull.

VILLE IKKE BETALE: Freddy dos Santos sier han ikke betalte de 100 000 kronene han hevder Einar Baardsen krevde. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES
VILLE IKKE BETALE: Freddy dos Santos sier han ikke betalte de 100 000 kronene han hevder Einar Baardsen krevde. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES Vis mer

||| (Dagbladet.no) Den ferske selvbiografien til Freddy dos Santos (33) inneholder små drypp fra hans liv som en «ganske god fotballspiller».

I boka skriver han blant annet om sitt første møte med Ole Gunnar Solskjær, et påstått fylleslagsmål mellom Daniel Fredheim Holm og Daniel Nannskog - og generelt om drikkekulturen i Tippeligaen.

Han skriver også om en episode med hans daværende agent, Einar Baardsen.

- Forhandlet selv
Baardsen ble for noen uker siden frikjent i Stavanger tingrett, etter at han var tiltalt for grovt underslag og grovt bedrageri.

Dos Santos skriver i boka at hans avtale med Baardsen bare skulle gjelde eventuelle overganger med nye klubber. Likevel hevder Vålerenga-spilleren at Baardsen kom med et krav på 100 000 kroner - etter at dos Santos selv hadde framforhandlet et ny kontrakt med klubbledelsen.

Vålerenga-poteten - han har spilt på nær sagt alle plasser i klubben - forteller at han hadde blitt enig med daværende direktør Kjetil Siem om en kontrakt, men følte likevel han måtte si fra til Baardsen om betingelsene.

Baardsen skal ha fått tilsendt detaljene, og skal deretter ha tatt kontakt med Siem. Det gikk ikke lang tid før Siem ringte dos Santos. Slik beskriver 33-åringen episoden i boka:

400 000 i timen
- Ha-ha-ha, har du hundre tusen, eller?

- Hæ?

Han (Siem, red.anm) forklarte at han hadde sendt Baardsen en mail med detaljene vi hadde blitt enige om, og at Baardsen hadde sendt en mail tilbake med et spørsmål. Siem svarte på mailen og fikk et nytt svar tilbake hvor det sto: «Da er vi enige. Agenthonoraret blir 100 000.»

- Så de hundre tusen får komme ut av din lomme. Ha-ha-ha!

Baardsen skulle altså ha hundre tusen kroner for å sende to mailer til Kjetil Siem. Og mailene fikk ingen betydning for utfallet. Dette var en forhandling som var avsluttet før han gjorde noe som helst. Hvis vi sier at det tok ham et kvarter, så er vi nok godt innafor. 400 000 er ikke så gæren timelønn når du ikke bidrar med noe som helst.

Så jeg ringte ham opp og forklarte at det ikke var akutelt å gi ham hundre tusen for to unyttige mailer. Han ble snurt og begynte å snakke om «det prinsipielle i å få betalt for utført arbeid».

- Bare tøys
Einar Baardsen slår kraftig tilbake og mener dos Santos farer med usannheter.

- Dette er rett og slett tull. Bare tøys som er tatt ut av sammenhengen. At en agent tar betalt for jobben han gjør er vanlig over hele verden, sier Baardsen til VG Nett.

Freddy dos Santos står derimot for det han har skrevet.

- Jeg hadde ikke inntrykk av at Baardsen drev med snusk i det hele tatt, men jeg fikk følelsen av at han var veldig pengedrevet. Jeg skjønner at det er jobben hans å tjene penger på dette, men i denne sammenhengen hadde han ikke gjort noen jobb, sier dos Santos til Dagbladet.

- Fikk han de 100 000 kronene sine?

- Hvis ikke Siem plutselig ble i det gavmilde hjørnet, fikk han ikke noe, i hvert fall ikke av meg. Vi ble vel bare enige om at vi ikke skulle forlenge den kontrakten.

Everton-interesse?
I boka skriver også dos Santos at Baardsen fortalte ham at toppklubber i både Spania og England var interessert. Real Zaragoza og Everton blir nevnt, noe spilleren selv syntes var rart.

- Det kom helt ut av det blå da jeg fikk telefon fra ham. Jeg var 27-28 år, og hadde ikke én landskamp. Jeg så ikke akkurat for meg at klubbene i de store ligaene skulle stå i kø, så naturligvis ble jeg overrasket over spent.

- Mener du at han diktet opp interessen fra disse klubbene?

- Jeg fikk inntrykk av at han hadde spillere liggende i en bunke, og at han måtte ringe  og ha noe nytt å si til dem. Jeg tror han gjorde det for å holde meg varm.

Frykter ikke søksmål
Baardsen tilbakeviser også disse opplysningene.

- Freddy er en spiller jeg brukte masse ressurser på. Flere hundre tusen på reiser og liknende, og det er noe jeg kan dokumentere. Dette er et takk for sist fra en forsmådd spiller som ikke var god nok da det gjaldt, sier han til VG Nett.

Selv om Baardsen ble frikjent av tingretten i Stavanger fikk han hard medfart i media av Bengt Sæternes og landslagssjef Egil Drillo Olsen. Baardsen har nå truet de to med søksmål, om de ikke trekker uttalelsene sine.

Dos Santos frykter ikke en liknende trussel.

- Jeg får høre det om jeg er en dårlig fotballspiller, så det må han tåle. Jeg anklager ham ikke for å lure penger av meg, sier han til Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få tak i Einar Baardsen i kveld.

- BARE TULL: Einar Baardsen tilbakeviser påstandene til Freddy dos Santos. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
- BARE TULL: Einar Baardsen tilbakeviser påstandene til Freddy dos Santos. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling