Babayaro funnet i god behold

Chelseas savnede nigerianer, Celestine Babayaro, har endelig kommet til rette igjen. For noen dager siden ante ikke manager Gianluca Vialli hvor Babayaro befant seg.

Chelseas savnede midtstopper hvilte etter rapportene lyskeskaden sin i hjembyen Kaduna mens klubben etterlyste ham. Han planla Englands-retur mandag, men ble stoppet av opptøyer.

Chelsea protesterte overfor FIFA sist uke etter at Babayaro ikke kom hjem til London umiddelbart etter at Nigeria var slått i finalen i Afrikamesterskapet. Årsaken var at manager Gianluca Vialli trengte stopperen til kampen mot Gillingham søndag.

Det nigerianske fotballforbundet var også lite tilfreds fordi de gjerne ville ha 21-åringen med i OL-kvalifiseringskampen mot Uganda.

Babayaro pådro seg en lyskeskade som han valgte å pleie på hjemmebane. Returen til London hadde han planlagt til forrige mandag. Da fikk han imidlertid ikke forlate huset sitt på grunn av en demonstrasjon mot en nyinnført islamsk lov i Kaduna. Titusener av kristne veltet ut i gatene i Kaduna mandag for å demonstrere.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

FUNNET: Celestine Babayaro er tilbake i Chelsea etter et ørlite forsvinningsnummer.