Babel babler om Benitez-vraking på Twitter

- Sjefen vraket meg. Uten forklaring.

UTE I KULDA: Ryan Babel figurerer åpenbart ikke i Rafael Benitez' framtidsplaner. Nederlenderen gjør det neppe enklere for seg selv ved å ytre sin misnøye på minibloggtjenesten Twitter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
UTE I KULDA: Ryan Babel figurerer åpenbart ikke i Rafael Benitez' framtidsplaner. Nederlenderen gjør det neppe enklere for seg selv ved å ytre sin misnøye på minibloggtjenesten Twitter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

||| Stoke - Liverpool direkte i fotballstudio fra kl. 13.45.

(Dagbladet): Ryan Babel ankom engelsk fotball fra Ajax sommeren 2007 med stempel på seg som en av de mest spennende, unge angriperne i europeisk fotball.

Ofte bortgjemt ute på venstrekanten, har imidlertid oppholdet i Liverpool blitt alt annet enn en fotballdrøm som har gått i oppfyllelse for den nederlandske 23-åringen.

Denne sesongen har det blitt fattige 305 minutter fordelt på 10 kamper i Premier League, og et mulig januarsalg er langt mer enn på spekulasjonsstadiet med Maxi Rodriguez på plass på Anfield.

Når Liverpool møter Stoke på Britannia Stadium tidlig i ettermiddag, er ikke Babel engang blant de 18 spillerne i kamptroppen - en tropp som mangler offensive kanoner som Fernando Torres, Steven Gerrard og Yossi Benayoun.

Vanligvis offentliggjøres denne typen informasjon på Rafael Benitez' fredagspressekonferanser, men denne gangen kom Babel, som er en ivrig bruker av sosiale medier, manageren i forkjøpet da han kunngjorde vrakingen på Twitter.  

- Hei, folkens. Jeg har noen skuffende nyheter. Jeg reiser ikke til Stoke. Sjefen har vraket meg fra troppen. Ingen forklaring..., skriver Babel.

Man har som kjent bare 140 tegn til disposisjon per tweet, og Babel hadde mer på hjertet. Derfor kom det flere meldinger fra Liverpool-spilleren utover ettermiddagen:

- Hva skjedde egentlig etter en god første sesong? Scoret 10 mål og kåret til årets unge spiller. Så i den andre og i denne sesongen har jeg ikke fått spille i det hele tatt? Jeg kan fortelle dere alle at jeg aldri har motsatt meg eller kranglet med manageren. Jeg har alltid holdt kjeft. Derfor er dette et spørsmål for meg, fortsetter han, og understreker videre at han er revansjesugen.

- En dag kommer dere alle til å se hva jeg er i stand til. Enten det blir i Liverpool eller andre steder. Jeg har trua.

- Alle har TwitterKonfrontert med Babels tvitring om snakk som vanligvis hører hjemme på treningsfeltet og i garderoben, ville ikke Rafael Benitez pålegge spillerne sine å tie om interne anliggende.

- Når man har problemer, reagerer alle forskjellig. Alle har Twitter, og det er umulig å stoppe folk fra å si sin mening. Det er ikke som før i tida, sa Benitez, ifølge Sporting Life.

  
Babel er ikke den første Premier League-angriperen som har luftet sin frustrasjon via Twitter. Darren Bent æreskjelte Tottenham-toppen Daniel Levy i forkant av sommerens overgang til Sunderland, mens Hull-spissen Jozy Altidore ble vraket fra troppen og bøtelagt av Phil Brown etter å ha tvitret om hvorfor han var ute av førsteelleveren mot Portsmouth.

Selvironisk BenitezDet ble ikke bare Twitter-snakk da Benitez møtte media på Melwood. Det er temmelig nøyaktig ett år siden spanjolen gikk i strupen på sir Alex Ferguson da han ramset opp hardtslående «facts» fra et ferdigskrevet notat.

Også den gang var Stoke på bortebane neste motstander i ligaen.

Benitez benyttet muligheten på gårsdagens pressekonferanse til å vise at han besitter en solid porsjon selvironi da han leste fra et nytt ark med fakta.

- Her er noen fakta, begynte Benitez med, og fortsatte:

- Vi spiller ikke bra, og vi synes synd på supporterne våre.

Så la han om til en mer alvorlig tone, og understreket at alle røde må trekke i samme retning om Liverpool skal snu den leie situasjonen klubben har havnet i. FA-cuptapet mot Reading i midtuka var enda et lavmål i en sesong som har vært milevis unna forhåndsforventningene.

- Alle er nødt til å ta ansvar. Vi får se mot Stoke om vi klarer å forbedre oss, og det viktigste for oss er å forberede oss godt til kampen og forsøke å vinne kamper igjen. Det er mye som har gått galt for oss. Nå er vi nødt til å heve spillet vårt, og det vet spillerne også. Vi er alle profesjonelle, og vi har erfaringen, så det koker ned til om vi klarer å snu det ute på banen, sa  Benitez, ifølge Sky Sports.

First, even before the manager's pre-match press conference on Friday, the Dutch international revealed on his Twitter page that he had been dropped from the squad to face Stoke on Saturday.

Benitez brushed aside that breach of dressing room confidentiality by saying he could not stop people talking.

However, Babel subsequently continued his complaints by questioning Benitez's selection policy regarding him.

"The boss left me out. No explanation," Babel initially told his Twitter feed.

Benitez, who confirmed the Dutchman was not in tomorrow's squad, was philosophical in his response.

SPØKTE MED SEG SELV: Rafael Benitez serverte en solid porsjon med selvironi på dagens pressekonferanse da han markerte ettårsjubileet for sin opplesning av Ferguson-fakta med å servere noen nye fakta om Liverpools sesong så langt. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SPØKTE MED SEG SELV: Rafael Benitez serverte en solid porsjon med selvironi på dagens pressekonferanse da han markerte ettårsjubileet for sin opplesning av Ferguson-fakta med å servere noen nye fakta om Liverpools sesong så langt. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

"When you have problems everyone has a different reaction," said the Spaniard.

"Everyone has a Twitter. It's impossible to stop people talking. It's not like in the past."

However, Babel was not finished and later added on Twitter: "What happened after a first good season?

"Scoring 10 goals, being young talent of the year, and then second and this season don't play at all?

"One day, you will see what I'm capable off (sic), will it be at LFC or somewhere else...I have faith."

Babel has continued to frustrate since his £11.5million move from Ajax in 2007 as he has failed to consistently apply the talent he has.

This season he has been something of a disruptive influence and even with Fernando Torres (knee), Steven Gerrard (hamstring) and Yossi Benayoun (rib) all injured Benitez has left him out of the squad to face Stoke.

The Liverpool boss has recently stated he did not want to sell Babel and the club have already turned down a reported £9million bid from Birmingham.

However, should an acceptable offer come in Benitez is likely to cash in as he desperately needs funds to re-invest in his underachieving squad.

Babel is not the first player to use Twitter to voice his frustrations.

Striker Darren Bent went public with his unhappiness at Tottenham - and unwillingness to accept a transfer to Stoke - prior to his summer move to Sunderland.