Babel beklager det manipulerte dommerbildet

Publiserte fra spillerbussen.

MANIPULERT BILDE: Liverpools Ryan Babel mener Howard Webb dømte som om han skulle hatt på en United-drakt. Dette bildet videresendte han i kveld til sine 150 000 Twitter-følgesvenner. Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFIL
MANIPULERT BILDE: Liverpools Ryan Babel mener Howard Webb dømte som om han skulle hatt på en United-drakt. Dette bildet videresendte han i kveld til sine 150 000 Twitter-følgesvenner. Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFILVis mer

(Dagbladet): Manchester United - Liverpool 1-0, 3. runde i FA-cupen.

Kenny Dalglish hadde bare sittet to minutter i managerstolen (altså etter returen), før han fikk seg en på trynet. Dimitar Berbatov ble tatt av Daniel Agger og Manchester United fikk straffe.

Ryan Giggs scoret fra krittmerket - kampens eneste mål.

Dalglish er fornøyd med spillernes innsats, men skotten var også rasende etter FA-cupnederlaget. Han mener to dommeravgjørelser ødela mye for dem.

- Latterlig Ryan Babel, som kom inn etter en times spill, velger ikke akkurat diplomatiske virkemidler når han fra spillerbussen skal oppsummere kampen for sine snaut 150 000 følgesvenner på Twitter.

«Og de kaller ham en av de beste dommerne. Det er latterlig,» skriver han.

SLAKTER DOMMEREN: Ryan Babel er ikke mild i sin kritikk av Howard Webb på Twitter: Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFIL
SLAKTER DOMMEREN: Ryan Babel er ikke mild i sin kritikk av Howard Webb på Twitter: Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFIL Vis mer

Målet for kritikken er selvfølgelig Howard Webb, som ledet oppgjøret på Old Trafford.

Like etterpå publiserer Babel et manipulert bilde, hvor Webb er pålimt en United-drakt.

Flere spillere har tidligere havnet i ruskevær etter Twitter-meldinger, og det er ikke utenkelig at Babel havner i unåde for Webb-meldingen. Etter noen timer la Babel ut en beklagelse:

«Jeg beklager hvis de tok bildet jeg la ut seriøst. Dette var bare en følelsesmessig reaksjon etter å ha tapt en viktig kamp.»

Rio tvitret om utvisningen Dalglish har også en Twitter-konto, men den har han ikke oppdatert siden han overtok Liverpool-jobben etter Roy Hodgson.

Etter kampen ga han derimot klar beskjed om hva han synes om straffesparket og utvisningen til Steven Gerrard.

SKAFFET STRAFFE: Dimitar Berbatov fikset United-straffe tidlig i kampen. Foto: JON SUPER/AP
SKAFFET STRAFFE: Dimitar Berbatov fikset United-straffe tidlig i kampen. Foto: JON SUPER/AP Vis mer

- De to avgjørelsene er viktige faktorer i kampen, men å gå i detalj på det vil være å overskygge spillernes innsats. Det er vanskelig å komme hit mot topplaget, og når du spiller med ti mann og får en tidlig baklengs er du nødt til å vise innsats, og det gjorde spillerne, sier han, men legger til:

- Jeg syns ikke straffen var straffe. Og utvisningen, skal alle som letter fra bakken vises ut nå? Howard Webb gikk først bort fra situasjonen, og blåste først etter at en av spillerne våre hadde sparket ballen videre.

Rio Ferdinand er en ivrig Twitter-bruker. Han kommenterer også Gerrard-utvisningen:

«Forresten: Jeg ba aldri Howard Webb vise ut Gerard. Jeg sa bare at jeg syntes det var en tofotstakling,» skriver midtstopperen.