Babel godtar Twitter-smekk fra FA

Innrømmer at Webb-bildet var upassende.

FIKSET BILDE: Liverpools Ryan Babel mer enn antydet at Howard Webb dømte som om han skulle hatt på en Manchester United-drakt. Det angrer han på nå. Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFIL
FIKSET BILDE: Liverpools Ryan Babel mer enn antydet at Howard Webb dømte som om han skulle hatt på en Manchester United-drakt. Det angrer han på nå. Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFILVis mer

Liverpool-ving Ryan Babel innrømmer å ha opptrådt upassende da han publiserte et manipulert bilde med dommer Howard Webb i Manchester United-drakt etter 0-1-tapet for rivalene i cupen.

Babel er den første spilleren som risikerer straff for å ha lagt ut kommentarer eller bilder på det sosiale nettverket Twitter. Nederlenderen har nå bedt om en personlig høring som skal finne sted mandag 17. januar.

Bildet av Webb dukket opp på Babels offisielle Twitter-konto etter 0-1-tapet for rivalene fra Manchester. Dommeren vakte harme i Liverpool-leiren da han ga United et tvilsomt straffespark som sørget for kampens eneste mål. I tillegg viste han ut gjestenes kaptein Steven Gerrard etter en halvtimes spill.

- Og de kaller ham en av de beste dommerne? Det er en vits. Jeg rister på hodet, skrev Babel som en kommentar til det manipulerte bildet.

Babel var riktig nok raskt ute med en beklagelse til Howard Webb, hvor han også ba om at hans følgere på nettstedet ikke skulle ta bildet seriøst. Men da var skaden allerede skjedd.

Hvilken straff Babel kan vente seg fra Englands fotballforbund (FA) er foreløpig usikkert. Gordon Taylor, sjef for spillerforeningen PFA, mener FAs reaksjon uansett er overdrevet.

- Jeg synes en skriftlig advarsel burde holde. Jeg skjønner at de vil sette et eksempel, men jeg trodde vi kunne gå videre etter at han ba om unnskyldning, sa Taylor.

Liverpools nyansatte manager Kenny Dalglish er heller ikke imponert over at forbundet ønsker å sanksjonere Babel for Twitter-blemmen.

- Jeg synes det er litt morsomt, en vits. Men kanskje jeg har vært ute av gamet for lenge, sa skotten.

(NTB)

REFSET DOMMEREN: Ryan Babel var ikke mild i sin kritikk av Webb på Twitter: Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFIL
REFSET DOMMEREN: Ryan Babel var ikke mild i sin kritikk av Webb på Twitter: Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFIL Vis mer