Babel kan blir straffet for dette dommerbildet

- Ikke smart nok teknisk, sier Dalglish om spilleren.

MANIPULERT BILDE: Liverpools Ryan Babel mener Howard Webb dømte som om han skulle hatt på en United-drakt. Dette bildet videresendte han i kveld til sine 150 000 Twitter-følgesvenner. Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFIL
MANIPULERT BILDE: Liverpools Ryan Babel mener Howard Webb dømte som om han skulle hatt på en United-drakt. Dette bildet videresendte han i kveld til sine 150 000 Twitter-følgesvenner. Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFILVis mer

(Dagbladet): Liverpools Ryan Babel var så skuffet - og sint - etter gårsdagens FA-cuptap for Manchester United at han la ut et bilde av dommer Howard Webb i United-drakt på Twitter.

Han skjønte etter et par timer selv - eller ble fortalt - at det ikke var så lurt.

Unnskyldningen var derimot ikke nok. I kveld besluttet fotballforbundet (FA) å forfølge saken og Babel risikerer derfor straff. Nederlenderen må svare for seg innen torsdag ettermiddag.

- Avgjørelsen kommer etter kommentarer om og et bilde av dommer Howard Webb spilleren publiserte på Twitter, skriver FA i en uttalelse.

- Latterlig «Og de kaller ham en av de beste dommerne. Det er latterlig. Jeg rister på hodet», skrev Babel på Twitter-sida si, etter at Webb hadde forært Manchester United et straffespark før minuttet var spilt og utvist Steven Gerrard.

- Jeg ber om unnskyldning hvis de tok bildet seriøst. Det var bare en følelsesmessig reaksjon etter å ha tapt en viktig kamp, forklarte han, og fulgte opp med en «sorry Howard Webb!».

Seinere fleipet han med at nå var plassert i «twitterfengsel», og oppfordret videre til å «befri Ryan Babel».

Humoristisk sans Liverpool-manager Kenny Dalglish - som selv er på Twitter, men ikke har skrevet noe siden ansettelsen i helga - mener dette bare var en spøk fra Babels side.

- Det er mulig jeg har vært borte litt for lenge, men jeg håper de har humor nok til å takle dette. Han unnskyldte seg jo umiddelbart, sier Dalglish ifølge PA Sport.

Som også måtte spøke litt:

- Jeg tror dessuten han ikke er smart nok teknisk til å ha manipulert bildet selv.

SLAKTET DOMMEREN: Ryan Babel er ikke mild i sin kritikk av Howard Webb på Twitter: Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFIL
SLAKTET DOMMEREN: Ryan Babel er ikke mild i sin kritikk av Howard Webb på Twitter: Faksimile: RYAN BABELS TWITTER-PROFIL Vis mer