Baby-boom for langrennsgutta

Anders Aukland er bekymret. Tore Bjonviken er krystallklar . Odd-Bjørn Hjelmeseth får lov av kona. I mars/april blir alle tre pappa.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): I dag starter langrennssesongen for alvor på Beitostølen. Jentene går 10 km fri, mens gutta skøyter 15 km. Og tre av gutta har definitivt ikke ligget på latsiden i sesongoppkjøringen.Anders Aukland (31) blir pappa for første gang i begynnelsen av mars.Odd-Bjørn Hjelmeseth (31) blir tobarnsfar i mars.Tore Bjonviken (28) venter sin første i slutten av april.

- Ja, vi hadde en fellessamling, storgliser veteranen Hjelmeseth.

Tar en Årst

Fotballspilleren Ole Martin Årst i Tromsø ble månedens pappa i november da han valgte fødsel framfor den avgjørende nedrykkskampen mot Rosenborg. Ikke alle mente det var særlig mandig.

For de vordende fedre Aukland og Hjelmeseth kan «fødestua eller fjellet?» bli høyaktuelt i den sportslig travle mars måned.

- Jeg og kona mi har diskutert spørsmålet. Hun sier at jeg bør gå skirenn framfor fødsel hvis jeg ønsker det. Om jeg dropper fødestua, får vi se litt an, sier Hjelmeseth til Dagbladet.

Anders Aukland har det ikke like enkelt. Hans svenske samboer Maria har termin et par dager før Vasaloppet 7. mars. Sesongens store mål for Oseberg-løperen.

- Vi får se. Jeg håper i det lengste å unngå å ta det valget. Men det er jo bare et skirenn, sier Aukland før han finner løsningen:

- Hun har snakket om at hun gjerne vil føde i Sverige. Jeg har foreslått Mora (Vasaloppet går fra Sälen til Mora), gliser Aukland.

- Jeg ville definitivt valgt fødsel første gangen, sier Tore Bjonviken.

Skøytehåp

De tre klassiskspesialistene imponerte sist helg med å plassere seg blant de ti beste på skøytinga under Beitosprinten. Og gutta har endelig fått trua på at det er mulig.

- Tidligere var det om å gjøre å gå fortest mulig fra A til Å uten å bli stiv. Jeg skjønte ikke hva som var god eller dårlig teknikk. Nå forstår jeg hva jeg gjør riktig og galt, forklarer Hjelmeseth.

- I fjor fant Bente Skari den gode følelsen i skøyting. Da må det jo være mulig for oss også, sier 31-åringen.

Supertalentet

De tre trekker fram skøytespesialisten Tore Ruud Hofstad (24) som en viktig treningskamerat.

- Tore er et forbilde rent teknisk, skryter Aukland.

- Han har den gode feelingen i skøyting som vi tre har i klassisk, mener Bjonviken.

- Og så er han ikke sånn som Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard var når vi gikk bak dem for å lære. Han går ikke fra oss, konstaterer en fornøyd Odd-Bjørn Hjelmeseth.

SPORT PÅ TV

V-cup langrenn

I dag NRK1 kl. 11.00

GLEDER SEG: Anders Aukland (t.v.), Odd-Bjørn Hjelmeseth og Tore Bjonviken ser alle fram til å bli fedre. Selv om de kunne ha ønsket en bedre timing . - Det blir spennende for alle og mye barneprat framover. Gutta skal få et bleiekurs etter hvert, lover Odd-Bjørn Hjelmeseth.