Baby-boom

EKEBERG: Bækkelaget- Larvik 18- 23. Larviks håndballjenter stormer mot et nytt seriegull - til tross for baby- boomen som klubben opplever nå: I løpet av 11 måneder blir tre sentrale spillere mamma!

Strekspiller Lene Lillevik (28) ble mamma til lille Markus (7 måneder) i mars.

Svenske Lina Olsson Rosenberg (28) - fjorårets toppscorer i Norge med 173 mål - har termin 6. november - og i februar neste år følger kantspiller Cathrine Haakestad Thorsen (25) etter.

Men selv tre fødsler i løpet av 12 måneder stopper ikke fjorårets dobbeltmestere.

Trener Ole Gustav Gjekstad synes det er koselig at jentene blir mamma mens de er aktive - men legger ikke skjul på at han synes det er blitt mange på en gang.

P-piller i vannet?

- Vi har fleipet med at vi bør legge p-piller i vannflaskene, for nå er det nok for en stund, smiler Gjekstad - som selv er pappa til Hermann (4).

- Men nå som høstmørket kommer blir det skummelt.., flirer han.

Med tre fødsler på så kort tid håper Gjekstad at det lar seg ordne med en praktisk løsning for barnepass i framtiden - i og med at alle tre jentene har gitt signaler om at de ønsker å satse videre.

Dagbladet skrev i går om Lunner-jenta Anne-Lise Alm som spiller elitehåndball mens hun er gravid i femte måned (se faksimile).

Lene Lillvik valgte å ikke spille.

- Jeg var med på trening fire måneder ut i svangerskapet, men spilte ingen kamper etter råd fra legen. Og da er det ingen grunn til å ta noen sjanser. Det er mer viktig å få ut denne skapningen velskapt enn å spille håndball, sier Lene Lillevik - og klemmer på lille Markus.

Imponert

Haakestad har også avstått fra kamper, mens Lina Olsson fullførte sesongen i fjor - da hun var to måneder på vei.

Gjekstad er imponert over at de selv uten de tre jentene - og med skader på Tonje Larsen og Merete Møller - hamler opp med Bækkelaget på bortebane.

- Ikke avgjort

- Jeg har tippet Bækkelaget som vår tøffeste motstander i år. Derfor var det veldig viktig med denne seieren. Med vårt unge mannskap vil vi svinge en del utover i sesongen, så serien er på ingen måte avgjort ennå - om noen skulle tro det, sier Ole Gustav Gjekstad.

P-PILLER: Larvik-trener Gustav Gjekstad har fleipet med å legge p-piller i jentenes vannflasker etter at tre av dem har blitt gravide på kort tid.