Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Baby etter skjema

HAMAR (Dagbladet): Tre dager før VM i Vikingskipet kunne Ådne Søndrål slippe jubelen løs. I går morges ble 27-åringen pappa for andre gang, og fødselen ga ham det ekstra puffet som kanskje belønnes med medaljer på isen.

Trøtt og sliten etter ei hel natt uten søvn kom Ådne til Hamar seint i går kveld - tre timer etter timeplanen. Men tro ikke at senga hadde førsteprioritet hos trenerne Tom Erik Oxholm og Vidar Finsand. Rett fra bilen ble Ådne Søndrål loset til Vikingskipet av to bestemte trenere.

Unnasluntring skulle de ikke ha noe av.

Hardtrening

Mens Ådne halvt i svime snørte på seg skøytene, fikk han klar melding om hva økta besto av: To ganger 600 meter i full fart - pluss terping på tekniske detaljer.

- Trenerne er brutale mot meg, men de vet hva som gjelder. Det nytter ikke å lure unna sjøl om jeg er blitt far aldri så mye, sa Ådne Søndrål til Dagbladet rett før halvannen times slit på isen.

- Hvordan tror du familieforøkelsen virker inn på VM-formen?

- Det vet jeg ikke, for jeg har aldri blitt far tre dager før et mesterskap. Men nå er det blitt slik, og jeg tror det kommer til å gå veldig fint. Formen er på topp, og bare jeg får sovet noen timer til natta, er jeg den samme gutten når jeg våkner.

- Og det er bedre at barnet ble født såpass tidlig før konkurransen. Jeg har god tid til å hente meg inn igjen. I dagene som kommer må jeg koble ut at jeg er blitt far og konsentrere meg om arbeidsoppgavene på isen.

Men samtidig har fødselen fått fram et skikkelig vinnerinstinkt i meg. Jeg gleder meg stort til å gå allround igjen, sier Ådne.

Kona ringte

Seint tirsdag kveld ringte kona Hege Baardsen Ådnes mobiltelefon på Hamar med beskjed om at den nye verdensborgeren var i anmarsj. Da var det bare å sette kursen for Ullevål Sykehus.

- Jeg var hos Hege hele natta og det ble ikke noe søvn. En velskapt guttebaby kom til verden kvart over åtte i går morges, og bare en time seinere dro jeg utslitt hjem for å sove.

Men Ådne Søndrål fikk ikke mange timene på hodeputa. I går måtte han ordne barnepass for eldstegutten Sander (4), som døgnet i forveien hadde overnattet hjemme hos familien til trener Geir Karlstad.

Egentlig hadde trenere og lagkamerater ordnet en tilstelning for Ådne på hotellet i Hamar i går kveld.

Den festen måtte de utsette til seinere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media