PÅ PLASS I SLOVENIA: Markus Henriksen går rundt i Slovenia og venter på at kona skal føde. Foto: Bildbyrån
PÅ PLASS I SLOVENIA: Markus Henriksen går rundt i Slovenia og venter på at kona skal føde. Foto: BildbyrånVis mer

Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

Babydrama for Henriksen

Forbereder to viktige landskamper for Norge. Men kona har termin om to dager. Kan forsvinne fra samlingen.

  • Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

LJUBLJANA (Dagbladet): Markus Henriksen (26) og det norske fotballandslaget er på plass i Ljubljana. Fredag venter Slovenia i Nations League. Tre dager seinere er Kypros motstander i Larnaka.

For Henriksen er det noen ekstra spennende dager. Ikke bare slåss Norge med Bulgaria om å bli gruppevinner. Kona Anne Helene er så høygravid som hun kan få bli.

- Hun har termin om to dager, sier Henriksen til Dagbladet på landslagets hotell i Ljubljana. Dersom kona føder på dagen, er Henriksen ikke i tvil: Da forlater han samlingen.

- Jeg håper og tror hun klarer å holde igjen til samlingen er over. Vi får ta en dag av gangen. Eller time for time. Så langt er det stabilt og rolig, sier Hull-spilleren til Dagbladet.

- For tida er hun i Trondheim og har mye familie rundt seg. Men selvfølgelig ønsker jeg å hjelpe fruen når hun føder, forteller Henriksen.

To gutter

Fra før har paret to gutter, Lukas og Ludvik. Denne gang er det ei jente på gang.

- Vi har bestemt oss for navnet. Men det sier jeg ikke her og nå.

Henriksen har vært god for Norge i de siste kampene. Dersom han skulle forsvinne for å ta del i konas fødsel, tyder mye på at Norge svekkes ytterligere.

Fra før er Kristoffer Ajer og Joshua King ute med skader. Heller ikke Sander Berge og Tarik Elyounoussi trente i dag, men i begge tilfellene skal situasjonen være under kontroll.

- Målet er å vinne begge de neste kampene. Men Slovenia har underprestert. Det blir en kjempetøff kamp, sier Henriksen om det som skal skje fredag.

Vinneren av gruppa får spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.

Henriksen har den siste tida klatret på tabellen med Hull i The Championship. Nå ligger laget tredje sist, men har god heng på lagene foran.

Utfordringer

Om det å være toppspiller og kommende trebarnsfar sier midtbanespilleren:

- Det er selvfølgelig utfordringer med søvn og rutiner. Men det gir mer enn det tar.

Han og kona har også kjøpt hus i Trondheim. Nærmere bestemt snakker vi om Henriksens barndomshjem. Prislappen skal være på åtte millioner kroner.

- Det er her vi ønsker å bo, sier 26-åringen, som ikke ønsker å kommentere om en overgang til Rosenborg er aktuelt med det første.

Tabell
Norge43014-19
Bulgaria43015-39
Kypros41124-64
Slovenia40133-61