Backen frakjørt

Iditarod-vinner Robert Sørlie tror Kjetil Backen likevel har full kontroll.

POLMAK (Dagbladet.no): Kjetil Backen ledet Iditarod inn til sjekkpunktet i Takotna i dag tidlig, men ble så forbikjørt av fire mann: Jeff King, Martin Buse, Mitch Seavey og Bill Cotter.

35-årige Backen hvilte på sjekkpunktet mens de andre bare kjørte rett gjennom. Ifølge regjerende Iditarod-mester Robert Sørlie, er ikke det spesielt dramatisk.

- Nei, de raser gjennom for at ingen skal vite hvor mye de hviler. De legger seg helt sikkert ned for å hvile ute i sporet, sier Sørlie til Dagbladet.no.

Kan vinne

Da Dagbladet.no pratet med Sørlie om Backens sjanser i Iditarod tidligere i uka, sa han:

- Kjetil har like stor mulighet til å vinne som det jeg hadde i fjor.

Det står han fortsatt ved.

- Vi må jo si at det ser bra ut. Selv om konkurrentene holder større fart i sporet, tar Kjetil igjen det ved å hvile mindre, sier han.

Samme taktikk

Siste resultater:

Stillingen på Iditarods offisielle hjemmeside

I fjor vant Sørlie på den samme taktikken Backen bruker i år. Fordi de trener og avler hunder sammen vet Sørlie at spannet er godt nok til å vinne. Hvis alt går som planlagt i Alaska.

Samtidig bruker Team Sørlie tid på å teste ut neste års hunder i Finnmarksløpet som går parallelt med Iditarod.

I Finnmark leder tredjemann i teamet, Bjørnar Andersen, 100-mila godt over halvveis i løpet. Det hadde ikke Sørlie særlig tro på før løpet begynte.

- Jeg tror ikke spannet til Bjørnar er godt nok til å vinne i år, fortalte Sørlie Dagbladet.no.

- Hvis han vinner nå skal jeg trekke tilbake alt sammen. Da har guttungen blitt voksen, skoggerler Sørlie.

Imponert over Andersen

Bonusen for Sørlie er selvfølgelig at de er de samme hundene som skal kjøre Iditarod for ham neste år. At unghundene presterer allerede nå legger et suverent grunnlag for en ny triumf i Alaska.

- Ja, det tyder veldig godt for neste år. Det ser lovende ut, og jeg er veldig imponert over Bjørnar. Jeg hadde jo som kjent ikke trua på forhånd.

Om Backen vinner Iditarod, og Andersen vinner Finnmarksløpet blir det full klaff for Team Sørlie i år. Da kan det også bli et nytt gullår i 2005. For en ting er Sørlie klokkeklar på:

- Jeg reiser ikke til Iditarod hvis jeg ikke har mulighet til å vinne.

SEIERSTAKTIKK:</B> Her kjører Robert Sørlie inn til seier i fjorårets Iditarod. Nå bruker Kjetil Backen vinnerbikkjene.