Backen satt ut bikkje

Nordmannen er på andreplass i Iditarod-løpet. Med ulver i løypa.

(Dagbladet.no): Kjetil Backen er ventet inn til sjekkpunktet Ruby ved Yokon River på andreplass, melder nordmannens team i dag tidlig. Der er allerede løpslederen Jeff King som fikk omlag 20 000 og sjuretters middag som premie for å komme først.

Backen måtte slippe én hund i natt på grunn av ømme forbein. Hunden får god pleie på stedet, men det betyr at nordmannen bare har 13 igjen i spannet.

Tross i at King leder, ser løpet veldig lovende ut for Backen. 35-åringen har tatt sin obligatoriske 24-timershvile, det har ikke ledende King.

Ifølge Backen-teamet er den norske hundesledekjøreren ved godt mot. Farten på bikkjene er også så stor at Backen har sett seg nødt til å bremse dem underveis, ved å stå på scootermatta på spannet.

Etter sjekkpunktet i Ruby kjører løperne videre til Galena. Men løperne har ennå mer enn halve løpet igjen, som totalt strekker seg over 170 mil i ødemarken i Alaska. De er ventet i mål i midten av neste uke.

Hundekjørerne har ikke bare sine egne bikkjer å bekymre seg for. I natt fortalte flere av deltakerne at de kjørte over en død elg, drept av ulver.

- Ulvene var der. De stakk av, men kan ikke vært langt unna. Vi hørte dem ule, sier DeeDee Jonrowe til AP.

HAR HVILT:</B> I praksis leder Kjetil Backen Iditarod, fordi spannet som leder ikke har tatt sin døgnpause.