Premier League

Backene ordnet Tottenham-seier da Kane gikk målløs av banen for tredje kamp på rad

Vant mot Burnley.

BIDRO: Kyle Walker sto for en assist på Tottenhams første scoring, mens Danny Rose satte inn den andre selv. Foto: Scanpix
BIDRO: Kyle Walker sto for en assist på Tottenhams første scoring, mens Danny Rose satte inn den andre selv. Foto: ScanpixVis mer

Tottenhams forsøk på skyte Burnley i senk lyktes til slutt. Danny Rose ble matchvinner i søndagens 2-1-seier på White Hart Lane.

Burnley frustrerte lenge Spurs-spillerne og hjemmepublikummet til vanvidd, men i det 71. minutt bukket gjestene under for presset. På en pasning fra storkjøpet Moussa Sissoko banket Rose inn vinnermålet i nærmeste hjørne.

Før den forløsende scoringen hadde Tottenham skutt og skutt, men det ville seg ikke for vertene. Mauricio Pochettinos mannskap hadde hele 19 avslutninger før pause, der ti av dem kom i løpet av kampens første 20 minutter.

Så skuddvillig første omgang har ingen andre Premier League-lag notert tidligere i sesongen, melder statistikkselskapet OptaJoe.

Klønete

Likevel var det Burnley som effektivt fikk kampens første nettsus. Etter svært klønete forsvarsspill skled Ashley Barnes inn 1-0 til bortelaget. Spurs hadde to halvklareringer i forkant, men vertene fikk aldri ballen ut av farlig sone.

Tottenham deppet ikke og slo raskt tilbake. Seks minutter senere hamret yndlingen Dele Alli inn 1-1 fra sju meters hold. 20-åringen scoret på et innlegg langs bakken fra Kyle Walker.

Harry Kane fikk en stor sjanse til å ta Spurs opp i 2-1 like før pause, men Burnley-keeper Tom Heaton klarte akkurat å avverge med en flott beinparade.

Burnley var ikke ofte farlig, men i det 54. minutt kom Andre Gray på et stormende løp i retning vertenes stjernekeeper Hugo Lloris. I siste liten satte Eric Dier inn en heftig takling. Ballen spratt inn til Lloris.

Poenget bak erkerivalen

Like etter var det Christian Eriksens tur til å komme til en supersjanse. Dansken var helt umarkert, men headingen gikk rett på Heaton.

Tottenham er fortsatt ubeseiret hjemme på White Hart Lane, der de liljehvite har sju seirer og to uavgjorte kamper. London-laget ligger på femteplass i Premier League, ti poeng bak serieleder Chelsea. Det er kun ett poeng opp til erkerival og seriefirer Arsenal.

For Burnley var det opprykkslagets annet strake tap. Sean Dyche menn ligger på 16.-plass, tre poeng over nedrykksstreken.