ETT HVER: Mikael Lustig og navnebror Mikael Dorsin scoret hver sitt mål mot Hønefoss. Den svenske duoen fikk mye rom, og hadde en god dag på jobben på Lerkendal. Foto: Scanpix. 
Foto: Ned Alley / SCANPIX
ETT HVER: Mikael Lustig og navnebror Mikael Dorsin scoret hver sitt mål mot Hønefoss. Den svenske duoen fikk mye rom, og hadde en god dag på jobben på Lerkendal. Foto: Scanpix. Foto: Ned Alley / SCANPIXVis mer

- Backene våre kan ikke roses nok

Dorsin og Lustig scoret mot Hønefoss.

|||TRONDHEIM (Dagbladet): RBK - Hønefoss 3-0.

Som så ganger før de siste to årene var det et par svensker som stjal showet på Lerkendal i kveldens 16.mai-kamp.

Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin og backkollega Mikael Lustig scoret hvert sitt mål trøndernes sjanskeskapingskurs i egen storstue.

- Vi fikk veldig mye rom i dag og det er jo deilig å springe og springe når man får ballen mye og kan kjøre på framover, sa Dorsin etter kampen.

Venstrebacken vil også dra fram høyreback Mikael Lustig sitt bidrag til Rosenborgs offensive kraft.

- Det gikk veldig bra for meg i dag, men Lustig var også veldig, veldig bra. Vi gjør veldig mye av de samme tingene.

Solvoll-tabbe
Om målet sitt var svensken var svensken akkurat så beskjeden som anledningen tilsa.
 
Målet ble han nemlig forært av en klønete Thomas Solvoll i Hønefoss-buret.

- Ballen ligger plutselig bare foran meg. Jeg putter den i mål og det var det. Det er vel sånne mål jeg scorer, sa kapteinen med et smil om munnen.

Også Vadim Demidov var mektig imponert over forsvarskollegaene sine.

Det begynner å bli en vane skal vi tro stopperkjempen selv.

- Backene våre kan ikke roses nok. Jeg sier det nesten etter hver kamp og jeg kan sikkert si det i mange flere. De kjører på og utgjør et godt angrepsvåpen for oss. De står fram og kjører på.


Gir tilskuerskryt

Mikael Lustig var selv ikke så opptatt av egne prestasjoner etter kampen, men var mektig imponert over og fornøyd med rammen rundt 16.mai-festen.

- Jeg fikk et skikkelig smil rundt munnen da jeg gikk rundt på banen og så det var fullt på tribunene. Det er jo sånn ramme vi vil ha rundt alle kampene, selv om de som er her hver gang er fantastiske.

Backen visste hva som møtte Rosenborg av motstander i dag og hadde sine tanker om at det ikke hadde trengt å bli så lett som det faktisk viste seg å bli til slutt.

- Får vi ikke hull på byllen mot "sånne" lag blir det veldig tungt. Bare se på Stabæk — de skapte masse sjanser, men endte opp med å tape. Heldigvis gjør vi tre ganske kjappe mål og det setter jo sitt preg på kampen. Vi gjør en veldig god match i dag.

Dorsin var fornøyd. Demidov var fornøyd. Lustig var fornøyd. Trondheim var fornøyd.

16.mai er og blir en fotballfest i Trøndelags hovedstad.