Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Både Bjørndalen og Svendsen går VM-stafetten. Men rekkefølgen røpes ikke ennå

Var usikkert etter svært dårlige plasseringer på 20-kilometeren.

GÅR STAFETTEN: Både Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er klare for VM-stafetten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GÅR STAFETTEN: Både Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er klare for VM-stafetten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN/OSLO (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.

Det er de fire gutta som skal forsvare Norges ære på stafetten i årets VM i skiskyting.

Tross en svært dårlig 20-kilometer for både Svendsen og Bjørndalen, er de to skiskytterne blant de fire som går lørdagens stafett.

For etter torsdagens 20-kilometer var det knyttet stor spenning til uttaket, spesielt siden Emil Hegle Svendsen selv lurte på om han var rett mann til å ta en av etappene.

- Vi får se litt på alternativene vi har. Det er ikke sikkert jeg er det beste valget vi har. Jeg gjør som jeg får beskjed om, og så må jeg bare være ærlig på den formen jeg er i. Det er det eneste jeg kan gjøre, så får ledelsen ta den endelige avgjørelsen, sa Svendsen til Dagbladet etter en skuffende 27. plass (tre bom).

- Jævlig kjedelig å gå

Svendsen følte han hadde et dårlig løp foran seg allerede fra første stavtak.

- Jeg er i dårlig form. Det er jævlig kjedelig å gå. Det er rett og slett helbom på VM-formen. Jeg må være ærlig om formen. Når jeg presser meg for fullt, så blir jeg helt stiv. Jeg klarer nesten ikke presse meg. Slik er det.

Også Ole Einar Bjørndalen hadde en dårlig dag. At veteranen ville kapre en av stafettplassene var ikke gitt etter 47. plassen, torsdag.

- Heldigvis er jeg løper, og skal ikke ta ut noe lag, sa Bjørndalen etter målgang.

Påmeldingsfristen for stafetten er klokken 16.00, fredag. Rekkefølgen vil bli offentlig når laget er meldt til arrangøren.

PS: De fire gutta er regjerende verdensmestere på distansen, etter stafettgullet i Holmenkollen i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling