Både BSK og Hypo vil ha Mia Hundvin

- Den dagen Mia Hundvin er tilgjengelig på spillemarkedet, vil vi selvsagt prøve å få henne til Bækkelaget, sier trener Frode Kyvåg.

Jakten på en av de største håndballprofilene er i gang, etter at Mia sa opp kontrakten med Tertnes sist uke.

- Mia Hundvin har det meste en klubb kan ønske seg. Hun er en flott og spennende profil, og en veldig god spiller, sier Frode Kyvåg.

Bækkelaget får tøff konkurranse av blant andre østerrikske Hypo Niederösterreich, både i jakten på Mia og i Champions League. Gårsdagens trekning førte de to lagene i en gruppe, sammen med Krim Electa fra Slovenia og ukrainske Motor Saporosje.

  • Den tidligere Tertnes- og Bækkelaget-treneren Odd Egil Eidsæther er nå sjefen i Hypo. Han hadde et møte med Mia Hundvin allerede da landslaget spilte i Østerrike i august.

Tertnes-gambling

Mia Hundvin er taus om en eventuell overgang. Hun har en klausul i kontrakten med Tertnes om at hun kan forlate klubben hvis hun får studieplass for et fag som ikke kan tilbys i Bergen.

- Jeg har søkt til skoler i Norge og omegn, som det heter. Men nå er jeg Tertnes-spiller og der er jeg resten av sesongen. Og jeg kommer ikke til å svare på mer enn det om dette nå, sier Hundvin.

I Tertnes har man gamblet på at den 22-årige kantspilleren vil bli i Bergen i minst to år til, omtrent uansett hvilken lønn hun får.

  • I likningen for skatteåret 1998 er Mia Terese Hundvin notert med en inntekt på 62400 kroner. Mens landslagskollegaene Kjersti Grini og Cecilie Leganger hadde inntekt på godt over en halv million kroner.

Lønnsøkning

Da Mia Hundvin i mai kom med ønsket om lønnsøkning, ble hun ifølge bergenspressen avvist med at hun ikke måtte sammenlikne seg med en spiller som Kjersti Grini.

Så ble hun tilbudt 150000 kroner i året, mot de 50000 hun har denne sesongen.

Jacob Lund, sponsorsjefen i Vital som siden 1990 har bidratt med ca. 60 prosent til Tertnes-budsjettet, mener Mia har fått dårlig behandling.

- Er det slik at Mia er blitt lovet høyere lønn allerede i mai, så burde Tertnes-styret fått saken unna for lenge siden, sier Jacob Lund til Dagbladet.