VIL FLYTTE TIL NORGE: Miriam Gössner vil med tiden flytte til Norge. Men når dette blir, er hun usikker på. Her er et bilde av henne hjemme i Garmisch. Foto: Redbullcontentpool
VIL FLYTTE TIL NORGE: Miriam Gössner vil med tiden flytte til Norge. Men når dette blir, er hun usikker på. Her er et bilde av henne hjemme i Garmisch. Foto: RedbullcontentpoolVis mer

«Både du og jeg er single, kanskje vi skulle møtes?»

Halvt norske Miriam Gössner får frierbrev av fansen.

(Dagbladet): Miriam Gössner (22) har kommet som et stjerneskudd i skiskyting denne sesongen. Den halvt norske og halvt tyske jenta som står med tre verdenscupseire så langt, må finne seg i å være en het gullkandidat i flere øvelser i Nove Mesto, blant dem favorittdisiplinen sprint. Men selv er hun sjenert.

- Det hadde vært kult å ta en medalje. Men det hadde selvsagt vært ekstra, ekstra, ekstra gøy med gull. Jeg skal prøve det, men det er også mange andre jenter som vil ha gull, sier Gössner, og drar fram Tora Berger som en av de største utfordrerne.

Hun har fra før to VM-gull i stafett. Der er også Tyskland favoritt bak Norge i Nove Mesto.

Frierbrev Skiskyting er ekstremt populært i Tyskland, og interessen rundt utøverne deretter. Og som nykronet skiskytterdronning i Tyskland, etter at Magdalena Neuner la opp i fjor, får Gössner merke dette på kroppen.

- Jeg får en del fanpost. Det er fra folk som er interessert og liker å se på skiskyting. Det er koselig, sier 22-åringen.

22-åringen får også en del frierbrev.

- Jeg får mange fra den tyske fansen. De skriver snille brev, og at "både du og jeg er single, kanskje vi skulle møtes?", i tillegg til at de skriver mobilnummeret sitt. Men jeg svarer ikke på det, det er ikke helt min måte å gjøre ting på, ler Gössner.

- Du har også fans i Norge. Får du frierbrev fra dem?

- Nei, det får jeg ikke. Men mange jeg kjenner i Norge sender meldinger og følger med på det jeg gjør. Det er hyggelig. 

Den nye Neuner Magdalena Neuner la opp som 25-åring, men som en ekstremt merrittert 25-åring. Hun er en av tidenes mest suksessfulle skiskyttere, kun slått av Ole Einar Bjørndalen, Raphael Poirèe og Magdalena Forsberg. Men Miriam vil foreløpig ikke sammenlignes med bestevenninnen.

- Akkurat nå er det en del snakk om at jeg er arvtakeren til Magdalena. Men jeg må bare fokusere på meg selv og det jeg driver med, sier Gössner.

Hun har, som bestevenninnen, en stor fart i sporet. Hun gikk ned mange kilo før fjorårssesongen begynte, men benekter at det er det som er bakgrunnen for suksessen i år. For farten i sporet, den har hun alltid hatt. Gössner har faktisk ett OL- og ett VM-sølv i stafett i langrenn, fra 2009 og 2010.

Vil flytte til Norge Miriam Gössners mor kommer fra Molde. Tidligere har Miriam uttalt at hun etterhvert vil flytte til Norge. Når dette blir, kan hun ikke svare på, men forsikrer om at den dagen kommer når den kommer.

- Akkurat nå er skiskyting livet mitt, og det er mange samlinger i Tyskland, derfor er det praktisk å være her. Men det kan være aktuelt mens jeg er aktiv, sier hun.

Hun sier at det helst er i Molde-området hun vil bo. Hun har kontakt med norske slektninger, er i Norge rett som det er, og avslører at selv om hun bor i Tyskland, er det flere norske sider ved henne.

- Jeg er veldig glad i brunost og klippfisk og norsk mat generelt.  Jeg har også fått en bunad som jeg har arvet etter min bestemor. Men den må forandres litt på, for den er litt stor for meg.

Hun synes også at Norge har en fin natur og hyggelige mennesker. Dessuten kunne hun ha trent med våre egne skiskyttere, blant dem Tora Berger, som akkurat nå er verdens beste.