Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Både Emil og Ole Einar slått ut av sykdom

Står over fellesstarten i Holmenkollen.

Verken Emil Hegle Svendsen (22) eller Ole Einar Bjørndalen (34) stiller til start i sesongens siste verdenscuprenn (fellesstart) i Holmenkollen søndag.

Den norske stjerneduoen er rammet av sykdom. Mens Bjørndalen sto over lørdagens jaktstart med sår hals og vondt i hodet, ble Svendsen slått ut av varmen da han kjempet seg inn til tredjeplass.

- Vi tror Emil ble rammet av heteutmattelse under jaktstarten. Spesielt i motbakkene ble det lite luftdrag gjennom skidressen, og da han hadde en begynnende infeksjon i kroppen, bidro det til å gjøre tilstanden verre.

- Emil føler seg fryktelig sliten og er sår i halsen, og det var ingen tvil om at han skulle stå over fellesstarten, sier lege Lars Kolsrud til NTB.

Dermed ligger veien åpen for russeren Dmitrij Jarosjenko til å ta tilbake andreplassen i verdenscupen totalt fra Emil Hegle Svendsen. Bare fem poeng skiller duoen. Ole Einar Bjørndalen har for lengst vunnet.

PS! Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har henlagt dopingsaken mot russiske Tatjana Moisejeva. Hun testet positivt under VM i Östersund i februar, men IBU godtok forklaringen om at det ble brukt for å lindre øyeplager.

(NTB)

UTSLITT: Emil Hegle Svendsen var helt tom etter gårsdagens jaktstart. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
UTSLITT: Emil Hegle Svendsen var helt tom etter gårsdagens jaktstart. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer
FORTSATT SYK: Heller ikke Ole Einar Bjørndalen stiller til start i verdenscupavslutningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media