Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Både far og sønn kan bli ligamestere i England: - Hadde vært utrolig

Og Gary McAllister mener Kasper kan finne nye utfordringer.

KAN BLI HISTORISKE: Far og sønn Schmeichel kan bli historiske om Leicester vinner Premier League i år. Foto: Owen Humphreys/PA PHOTO (innfelt) / Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock
KAN BLI HISTORISKE: Far og sønn Schmeichel kan bli historiske om Leicester vinner Premier League i år. Foto: Owen Humphreys/PA PHOTO (innfelt) / Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sammen med overraskelseslaget Leicester, har Kasper Schmeichel (29) hatt en utrolig sesong. Keepergenene har han nok fått fra sin far, Peter (52), som har spilt i utallige storklubber i Europa.

Leicester ligger foreløpig godt an til å ta seriegull i år. Går det, blir Kasper og Peter Schmeichel en del av en historie, da det er ytterst sjeldent far og sønn blir ligamestere i England.

- Det hadde vært utrolig, sier den tidligere Leicester og Liverpool-spilleren Gary McAllister til danske Ritzau.

Sist en far og sønn tok ligagull, var da John Ashton junior og John Ashton senior tok hvert sitt ligagull med Manchester United i 1967 og 1952.

McAllister ønsker ikke å være respektløs overfor sin gamle klubb, men mener 29-åringen burde satse på å få suksess i en av de større klubbene, som Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Manchester United eller Manchester City.

- Utrolig - Så god er han. Han har utviklet seg, og jeg kan ikke se at han har gjort en eneste feil denne sesongen. Feil er noe keepere vanligvis gjør når de er yngre, og så blir de bedre med alderen. Han blir bedre til å ta de rette beslutningene, sier McAllister til Ritzau.

Det var nok ikke mange som hadde tippet Leicester på toppen av tabellen på dette tidspunktet, før serien ble sparket i gang. Selv om de største lagene har levert varierende prestasjoner på banen i år, mener ikke McAllister at det er grunnen til de blåkleddes suksess.

- Jeg vil ikke ta noe fra Leicester. De er ikke nummer en fordi de andre har feilet. Leicester har vært fantastiske, ingen har vært blindpassasjerer på laget, og noen av de individuelle prestasjonene har vært forrykende.

- Han har måttet jobbe hardt Kasper har vært i Leicester siden 2011, og har gradvis spilt seg opp til å bli en av lagets aller største profiler. Den tidligere landslagskeeperen, Erik Thorstvedt, har troa på 29-åringen ifølge Daily Mail.

- For meg ser det ut som Kasper har naturlig høy selvtillit. Jeg synes han har blitt like god som Peter var. Forskjellen er at Peter var verdens beste, det er ikke Kasper. Men fotballen har utviklet seg, sier Thorstvedt.

Selv om Kasper har gode gener, tror Thorstvedt at 29-åringen har måttet jobbe hardere enn andre.

- Han er kanskje ikke en like dominant type som faren var, men jeg er veldig imponert. Han har måttet jobbe hardt. Det blir vanskeligere når du har et slikt navn, sier keeperlegenden.

KAN BLI HISTORISK: Tar Kasper Schmeichel ligagull, blir han og far Peter en del av en liten historie. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley
KAN BLI HISTORISK: Tar Kasper Schmeichel ligagull, blir han og far Peter en del av en liten historie. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley Vis mer
Hele Norges coronakart