- Både fysisk og mentalt var det viktig å få pause

Tent før sesongdebuten i alpint.

TENT: Ragnhild Mowinckel ser fram til en ny sesong i alpinbakken og gleder seg til sesongåpningen i Sölden.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TENT: Ragnhild Mowinckel ser fram til en ny sesong i alpinbakken og gleder seg til sesongåpningen i Sölden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Ragnhild Mowinckel er spent og tent før sesongdebuten i alpint. Etter en høst med svært gode forberedelser og solid trening, er ikke det så rart.

De siste dagene før det braker løs med tradisjonell storslalåm på Rettenbachbreen ved Sölden, trener hun i de sveitsiske alpene. Og 22-åringen forteller nå at sesongdebuten er så nær at hun kjenner sommerfuglene i magen. De har våknet og flakser rundt for fullt.

- Jeg går mot sesongdebut i Sölden etter en veldig bra oppkjøring til denne sesongen. Vi har vært i New Zealand, og der fikk vi gjort unna mye veldig bra trening. Jeg vant også noen renn i forbindelse med treningssamlingen der, og det er ikke noe minus for selvtilliten, forteller Ragnhild Mowinckel.

Hun er virkelig klar for sin andre start i østerrikske Sölden. Der var hun med for første gang i fjor, men det var ingen suksess, for hun endte på 32.-plass etter første omgang i verdenscuprennet og ble slått ut. Lotte Smiseth Sejersted led samme skjebne. Nina Løseth, som lå på 16.-plass etter første omgang, endte som nummer 26 og ble best av de norske verdenscupjentene den gangen.

Tre tideler Mowinckel var tre tideler unna en plass i Sölden-finalen i fjor, så målet i år må være klart nok: Å plassere seg blant de 30 beste og få kjøre begge omgangene.

- Seirene jeg sikret meg i Coronet Park på New Zealand, viste at jeg har gjort mye bra og riktig på trening i sommer og høst, og det var ikke noe minus for meg å legge inn litt ferie og avslapning i Australia og Thailand etter at samlingen på snø var over, mener Ragnhild Mowinckel.

Etter at hun kom hjem til Oslo igjen, bevilget hun seg et tre ukers opphold fra snø og ski. Da var det barmarkstrening og fysisk form som sto i fokus.

- Både fysisk og mentalt var det viktig å få lagt inn den pausen og gjort unna de forberedelsene vi gjorde da vi var tilbake i Oslo, sier Mowinckel.

Hun forteller at det ikke nytter å ha fullt fokus på ski og verdenscup hele året. De små pusterommene hun legger inn, og de pausene hun klarer å innvilge seg, er svært viktige.

Mye moro - Nå har vi det mye moro når vi er tilbake på ski igjen for fullt, selv om vi måtte bruke litt tid på å finne tilbake godfølelsen de fleste av oss bygde opp på New Zealand, sier Mowinckel.

- For meg var det litt vanskelig å få fart på svingene og skikjøringen da vi startet opp igjen på snøunderlag her i Sveits, men det er med skiskjøring som med sykling; det tok ikke så lang tid før kroppen vendte seg til kjøringen på snøunderlag og bevegelsene.

Foran sesongdebuten er det de små detaljene som står i fokus for Molde-jenta.

- Det er alle de små detaljene som må på plass, som kan gjøre den helt store forskjellen på plasseringene når det braker løs i Sölden, sier hun.

- Jeg kan i alle fall si at jeg føler meg sterkere både mentalt og fysisk før sesongen i år, så jeg føler jeg begynner å bli klar til det jeg tror blir min beste sesong noensinne.

For alpinistene er det VM i USA, i Vail/Beaver Creek i februar, som er kommende sesongs store høydepunkt.

(NTB)