GAMLE VENNER: Frank Lampard var en viktig brikke i Jose Mourinhos suksessrike epoke i Chelsea. Foto: Dave Caulkin, AP/Scanpix
GAMLE VENNER: Frank Lampard var en viktig brikke i Jose Mourinhos suksessrike epoke i Chelsea. Foto: Dave Caulkin, AP/ScanpixVis mer

- Både Gerrard og Lampard er gode spillere

Mourinho forklarer allerede hvordan hans Real vil se ut.

|||
(Dagbladet): Han er ikke ansatt i Real Madrid ennå, men Jose Mourinho snakker med den spanske sportsavisa AS om hvordan laget vil se ut når han blir det.

Deler av intervjuet finnes oversatt til engelsk blant annet på Sporting Life.

Spanske fotballfans så nylig portugiserens Inter forsvare seg til sammenlagtseier mot Barcelona i Champions League-semien. Men Mourinho forsikrer om at han deler Real-fansens ønske om ikke bare å vinne, men også se god fotball:

- Jeg også, la det ikke være noen tvil om det. Mitt Madrid vil alltid spille fint, angripe og være vinnere, sier han.

Men han advarer også om at noen kamper må behandles litt annerledes.

- Laget mitt går alltid på banen med en klar plan: å vinne. Og om vi leder 3-1 og bare har ti spillere på banen, vil spillerne mine være nødt til å legge seg bakpå og forsvare seg. Det er bare sånn det er.

Mourinho forsøkte i sin tid i Chelsea å hente Steven Gerrard til klubben, mens Frank Lampard har tidligere fortalt hvordan Mourinho skrøt av ham i dusjen:

- Jeg har aldri hatt en manager som mens jeg står i dusjen og vasker ballene mine, forteller meg at jeg er den beste spilleren i verden. Han gjorde det, sa Lampard i fjor.

AS vil dermed vite om den engelske duoen er aktuelle for Mourinhos Real-lag.

- Jeg liker spillere i slutten av karrieren. Jeg elsker å ha noen spillere som er 33 eller 34 år gamle. De er spillere du kjøper som du ikke får tilbake penger for, men hvis de gir deg gode prestasjoner i to eller tre år, får du valuta for pengene. Begge er gode spillere som alltid gir alt, sier Mourinho.

Steven Gerrard fyller 30 på søndag, mens Lampard blir 32 år 20. juni.

Men Mourinho har ikke tenkt å satse ensidig på gamlinger på laget sitt. Han drømmer også om å dyrke fram helt nye storheter.

- Jeg har lyst til å oppdage en spiller fra ungdomslaget og gjøre ham til en stjerne, sier han.

HAR PRØVD SEG FØR: Jose Mourinho ville ha Steven Gerrard til Chelsea, men lyktes ikke. Nå spekuleres det om han vil forsøke på nytt i Real. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix
HAR PRØVD SEG FØR: Jose Mourinho ville ha Steven Gerrard til Chelsea, men lyktes ikke. Nå spekuleres det om han vil forsøke på nytt i Real. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix Vis mer