FORNØYD: Jaysuma Ndure Saidy mot Nabe fra Sveits og Izzet Safer fra Tyrkia i lag-EM. Foto: AFP PHOTO/BULENT KILIC
FORNØYD: Jaysuma Ndure Saidy mot Nabe fra Sveits og Izzet Safer fra Tyrkia i lag-EM. Foto: AFP PHOTO/BULENT KILICVis mer

Både «Jays» og Ezinne vant i lag-EM

- Men toppformen er langt unna, sier Jaysuma Saidy Ndure.

Ezinne Okparaebo løp inn til 11,48 på kvinnenes 100 meter, mens Jaysuma Saidy Ndure fikk 10,19 i mennenes løp. Det ga full pott og 24 poeng i lag-EM i tyrkiske Izmir.

Verken for «Jays» eller Okparaebo var det rekordforhold, og ingen av dem tenkte særlig på tiden. Lørdag var det om å gjøre å komme først til mål. Ingenting annet betød noe, men de to sprinterne gjorde jobben og vant hver sin klasse uten store problemer.

- Jeg fikk en fantastisk start og er veldig fornøyd med at jeg gjorde jobben for laget og vant denne 100-meteren. De 12 poengene smakte bra, slo Ezinne Okparaebo fast overfor NTB like etter løpet.

- Det var et helt greit løp, men det var ikke noe spesielt løp. Derfor er jeg mest fornøyd med seieren, sa BUL-jenta, som holder den norske rekorden med 11,23 sekunder.

I lett motvind var hun sjanseløs på en slik tid, men hun hadde full kontroll i feltet og vant klart. Rumenske Andreea Ograzeanu på annenplass ble slått med sju hundredeler.

Slitsom uke - Det har vært en slitsom uke for meg. Etter Bislett Games forrige torsdag har jeg følt meg litt nede. Jeg har fortsatt mye trening i kroppen også, men jeg føler jeg fikk tatt ut det jeg var god for under de forholdene som var her på banen i Izmir i dag (lørdag), sa Okparaebo.

Hun skal også løpe 200 meter for Norge i lagmesterskapet i år, og det er en distanse hun ikke har løpt siden i lag-EM i Bergen i fjor.

- Det er klart jeg er litt spent på 200-meteren, men jeg frykter den ikke. Du kan vel heller si at jeg tar den som en utfordring, sa Okparaebo etter lørdagens 100 meter.

RASKEST: Ezinne Okparaebo leverte et godt løp i lag-EM i Izmir. Foto: AFP PHOTO/BULENT KILIC
RASKEST: Ezinne Okparaebo leverte et godt løp i lag-EM i Izmir. Foto: AFP PHOTO/BULENT KILIC Vis mer

Ndure ledet ikke hele løpet for menn, men på slutten var han «konge» i feltet.

- Dette var en grei gjennomkjøring, og selv om tiden ikke var særlig bra, så ble det 12 poeng. Det var jo i grunnen bare seieren som hadde noen betydning i dette løpet, sa Ndure til NTB.

Rolig - Med en gang jeg kom på banen skjønte jeg at det ikke kunne bli løpt særlig fort her, for forholdene var for dårlige til det. Derfor bestemte jeg meg for å ta det rolig. Du kan godt si at jeg kontrollerte meg inn til seieren i dette heatet. Han som løp på innsiden av meg, i bane to, ledet i starten, men jeg visste at jeg hadde så mye inne at jeg ville ta ham lett på slutten, og slik ble det, slo Ndure fast.

- Nå håper jeg at det blir bedre forhold til vi skal løpe 200 meter her på søndag. På denne 100-meteren presset jeg absolutt ikke på for å få en bedre tid, men det kan hende jeg løper litt annerledes på 200-meteren, hvis forholdene blir bedre.

- Jeg fikk i alle fall bekreftet at jeg er der jeg skal være rent formmessig, og toppformen er det fortsatt en lang stund til jeg skal ha inne, sa Jaysuma Saidy Ndure.

(NTB)

-FANTASTISK: Ezinne Okparaebo var veldig fornøyd med sin gjennomkjøring. Foto: AFP PHOTO/ BULENT KILIC
-FANTASTISK: Ezinne Okparaebo var veldig fornøyd med sin gjennomkjøring. Foto: AFP PHOTO/ BULENT KILIC Vis mer