OFFENSIV: Morten Gamst Pedersen har langt fra gitt opp norsk EM-deltakelse, til tross for smellen mot Danmark i Parken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OFFENSIV: Morten Gamst Pedersen har langt fra gitt opp norsk EM-deltakelse, til tross for smellen mot Danmark i Parken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Både Kypros, og i særklasse Portugal, er bedre enn Danmark

Gamst provoserer danskene.

(Dagbladet): Det fikk litt oppmerksomhet her til lands denne uka, at Danmarks Christian Eriksen skulle ha uttalt at Kypros er et bedre fotballag enn Norge.

- At Kypros skal være et bedre lag enn Norge er bare tøv. Jeg tror dette er utslag av dansk arroganse, kommenterte for eksempel kommentator Øyvind Alsaker overfor TV 2 Sporten, etter å ha lest uttalelsen fra Eriksen.

Gamsten svarer
Nå var det strengt tatt ikke akkurat det Eriksen hadde sagt, han hadde bare konstatert at Kypros er bedre med ballen - et ikke helt hårreisende utsagn, og noe han presiserte overfor samme kanal dagen etter.

Det stopper likevel ikke Morten Gamst Pedersen fra å komme med et lite stikk til danskene før de avgjørende EM-kvalikkampene, i et blogg-innlegg Blackburn-proffen la ut i går kveld.

- Det blir en uhyre viktig kamp, samtidig som vi er avhengig av at Danmark avgir poeng både mot Kypros og Portugal, skriver Gamsten om Norges siste kvalikdyst.

- Det er godt mulig siden både Kypros, og i særklasse Portugal, er bedre enn Danmark. Da gjenstår det bare for oss å gjøre jobben, så burde dette gå bra, mener nordmannen.

Provokasjon
«Ny provokasjon» fastslår danske sporten.dk, som ikke helt er ferdig med ordkrigen mot Norge selv om det norske EM-håpet langt på vei ble knust i Parken for en måned siden.

De norske landslagsspillerne samles forøvrig i Oslo i dag, og trener allerede i ettermiddag.

Dagbladet er til stede på både treninga og det påfølgende pressetreffet, og kommer tilbake med mer stoff derfra utover ettermiddagen.