- Både lagledelse og sponsor var lite opptatte av beskyldninger om doping

Lance Armstrong fnyser av statlig søksmål.

UTESTENGT:  Lance Armstong mener ingen var interessert i å sjekke dopingbeskyldningen da han var aktiv. Foto:Michael Paulsen / AP/Houston Chronicle/ NTB Scanpix
UTESTENGT: Lance Armstong mener ingen var interessert i å sjekke dopingbeskyldningen da han var aktiv. Foto:Michael Paulsen / AP/Houston Chronicle/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lance Armstrong fnyser av det søksmålet den amerikanske staten har rettet mot ham i etterkant av dopinginnrømmelsene fra US Postal-tiden.

- Både lagledelse og sponsor var lite opptatte av beskyldninger om doping, fordi de inngåtte avtalene var så lukrative for alle parter. Den skandaliserte syklisten som er fratatt alle seirene sine i Tour de France, og som har innrømmet omfattende dopingmisbruk gjennom så å si hele karrieren sin, virker å ha tatt tilbake litt av kontrollen igjen.

Tirsdag ba han derfor en dommer om å avvise den saken det amerikanske justisdepartementet har anlagt mot ham.

- Regjeringen ville ha en vinner. Den ville ha mye publisitet, eksponering og hyllest, og den fikk akkurat det med US Postal som hovedsponsor for Armstrong, sa advokatene hans i retten.

Det søksmålet som er rettet mot Armstrong fra den amerikanske statens side går tilbake til tiden da han syklet med det US Postal som hovedsponsor.

Kjemper Den skandaliserte syklisten som en gang hadde verden for sine føtter å ha blitt grossist i gule trøyer i Tour de France-sammenheng, kjemper for å beholde et visst snev av sitt gode rykte. Han slåss også for å beholde noen av de pengene han kjørte inn som aktiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer