- Både lønna og farta er borte

14 år etter den magiske kvelden i Marseille sleit Tore André Flo benken i Ålesund.

MARSEILLE: 23 juni 1998.  Tore Andre Flo runder Brasils Junior Baiano, går opp og scorer og utligner i VM-kampen mot Brasil syv minutter før kampslutt. Tre minutter senere blir Flo felt i straffefeltet av samme Baiano, og Kjetil Rekdal setter straffesparket i mål. Det utrolige har skjedd: Norge har slått Brasil 2-1 i denne VM-kampen.Foto: Jean-Paul Pelissier/REUTERS/NTB scanpix
MARSEILLE: 23 juni 1998. Tore Andre Flo runder Brasils Junior Baiano, går opp og scorer og utligner i VM-kampen mot Brasil syv minutter før kampslutt. Tre minutter senere blir Flo felt i straffefeltet av samme Baiano, og Kjetil Rekdal setter straffesparket i mål. Det utrolige har skjedd: Norge har slått Brasil 2-1 i denne VM-kampen.Foto: Jean-Paul Pelissier/REUTERS/NTB scanpixVis mer

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund - Sogndal 2-2.

Sankthansaften var det 14 år siden Tore André Flo rundet Brasils Junior Baiano og utlignet til 1-1 for Norge.

Minutter senere ble Flo nappet i bakken og straffesparket Norge ble tildømt, satte Kjetil Rekdal sikkert bak Taffarel. I går kveld møttes de to igjen. Begge to så kampen Aalesund - Sogndal fra sidelinja.

Fortsatt munter optimist På spørsmål fra Dagbladet om han ikke syntes det er en kjedelig affære å reise land og strand rundt som ubenyttet reserve på tampen av en lang, variert og svært innholdsrik karriere, svarer Tore Andre Flo:

- Jeg har blitt 39 år og fortsatt er det kjekkeste jeg vet å spille fotball. Men det kan ikke forventes at jeg er like god som før, men hadde vi ligget under 2-1 ville jeg nok kommet innpå før kampen var over.

Han vedgår at alderen blir stadig mer merkbar.

Det er ikke like lett å utføre de samme tingene som gjorde at han kunne reise rundt i Europa som en svært godt betalt angriper.

- Jeg løper ikke fort og spensten er elendig, så det er klart alderen gjør sitt, sier han.

Men inni hodet, der er alt som før.

PÅ HØYDEN: Ronny Johnsen for Manchester United i kamp mot Tore André Flo i Chelsea-trøya. Johnsen la opp som 39-åring. Nå hevder Flo at han, mest sannsynlig, skal legge opp for aller siste gang før han fyller 40. FOTO: MORTEN RAKKE
PÅ HØYDEN: Ronny Johnsen for Manchester United i kamp mot Tore André Flo i Chelsea-trøya. Johnsen la opp som 39-åring. Nå hevder Flo at han, mest sannsynlig, skal legge opp for aller siste gang før han fyller 40. FOTO: MORTEN RAKKE Vis mer

Fortsatt er det en stor glede å stå opp om morgenen, vel vitende at han snart skal få reise på trening i regi av et lag som spiller i landets øverste divisjon.

- Det kan jeg love deg, lønninga er ikke den samme i Sogndal som den var i Chelsea, sier Flo da han blir spurt om de hverdagslige forskjellene mellom nå og glansdagene i Chelsea er store.

Siden den gang har han lagt opp to ganger, for så å returnere til fotballen på ny.

Sist gang han annonserte sin tilbakekomst, var i fjor sommer.

- Det ble for hardt å være utenfor fotballen, det ble alt for fristende å være med igjen. Derfor kom jeg tilbake som spiller for Sogndal, men dette er nok siste året. Jeg regner absolutt ikke med at jeg er med neste år, sier sier han.

Har tro på Ulrik Selv om den aldrende landslagsspissen satt hele kampen på innbytterbenken, var Flo navnet godt representert i Sogndals startoppstilling. Og etter kampen frydet Tore André Flo seg over at nevøen Ulrik Flo var mannen bak begge Sogndals scoringer i 2-2-oppgjøret mot aalesund søndag

- Ulrik var god hele kampen gjennom. Siden i fjor har han hevet seg betraktelig og jeg har sett han bli bare bedre og bedre på trening, sier Tore André Flo.

Derfor tror veteranen at Flo-navnet vil være til stede i norsk toppfotball i mange år etter t an selv gir seg. Ulrik Flo skal i følge onkelen være i besittelse av alt Tore André og bror Jostein måtte dele på av fotballferdigheter.

- Til felles med meg har han i alle fall etternavnet, som spillertype er han nok en blanding av meg og Jostein. Han er en tøff og hard type, sier han.

SISTE VERS?: Tore Andrè Flo i Sogndal-trøya mot Lillestrøm 20. mai i år.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SISTE VERS?: Tore Andrè Flo i Sogndal-trøya mot Lillestrøm 20. mai i år. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer