- Både lønna og farta er borte

14 år etter den magiske kvelden i Marseille sleit Tore André Flo benken i Ålesund.

MARSEILLE: 23 juni 1998.  Tore Andre Flo runder Brasils Junior Baiano, går opp og scorer og utligner i VM-kampen mot Brasil syv minutter før kampslutt. Tre minutter senere blir Flo felt i straffefeltet av samme Baiano, og Kjetil Rekdal setter straffesparket i mål. Det utrolige har skjedd: Norge har slått Brasil 2-1 i denne VM-kampen.Foto: Jean-Paul Pelissier/REUTERS/NTB scanpix
MARSEILLE: 23 juni 1998. Tore Andre Flo runder Brasils Junior Baiano, går opp og scorer og utligner i VM-kampen mot Brasil syv minutter før kampslutt. Tre minutter senere blir Flo felt i straffefeltet av samme Baiano, og Kjetil Rekdal setter straffesparket i mål. Det utrolige har skjedd: Norge har slått Brasil 2-1 i denne VM-kampen.Foto: Jean-Paul Pelissier/REUTERS/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund - Sogndal 2-2.

Sankthansaften var det 14 år siden Tore André Flo rundet Brasils Junior Baiano og utlignet til 1-1 for Norge.

Minutter senere ble Flo nappet i bakken og straffesparket Norge ble tildømt, satte Kjetil Rekdal sikkert bak Taffarel. I går kveld møttes de to igjen. Begge to så kampen Aalesund - Sogndal fra sidelinja.

Fortsatt munter optimist På spørsmål fra Dagbladet om han ikke syntes det er en kjedelig affære å reise land og strand rundt som ubenyttet reserve på tampen av en lang, variert og svært innholdsrik karriere, svarer Tore Andre Flo:

- Jeg har blitt 39 år og fortsatt er det kjekkeste jeg vet å spille fotball. Men det kan ikke forventes at jeg er like god som før, men hadde vi ligget under 2-1 ville jeg nok kommet innpå før kampen var over.

Han vedgår at alderen blir stadig mer merkbar.

Det er ikke like lett å utføre de samme tingene som gjorde at han kunne reise rundt i Europa som en svært godt betalt angriper.

- Jeg løper ikke fort og spensten er elendig, så det er klart alderen gjør sitt, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer