Både Molde og Rosenborg holdt Europa League-motstanderen til uavgjort

Godt utgangspunkt foran returmøtet.

HOLDT NULLEN: Tore Reginiussen og RBK klarte å holde Karabükspor til uavgjort, til tross for stort press fra hjemmelaget.
Foto: Aykut Akici/Turkpix / NTB scanpix
HOLDT NULLEN: Tore Reginiussen og RBK klarte å holde Karabükspor til uavgjort, til tross for stort press fra hjemmelaget. Foto: Aykut Akici/Turkpix / NTB scanpixVis mer

• Karabükspor - Rosenborg 0-0 (0-0)
• Zorya - Molde 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Rosenborg tok i kveld turen til Tyrkia der de møtte Karabükspor i Europa Leagues tredje kvalifiseringsrunde. Tippeligaleder Molde, på sin side, dro til Ukraina for å ta fatt på Zorya.

For RBK fikk Morten Gamst Pedersen sjansen fra start mot gamleklubben.

- Vi gjennomfører en veldig bra bortekamp. Vi har bra kontroll i kampen og styrer i store deler av den. Defensivt er vi veldig bra organisert, sett bort fra siste ti minuttene hvor de går med alt de har i angrep, sier Kåre Ingebrigtsen til NTB.

Forsvarte seg Det hele åpnet ganske jevnspilt, og Stefan Strandberg hadde blant annet en heading over mål etter en corner.

Også Karabükspor hadde en stolpetreff før pausen - som ble avvinket for offside.

I andre omgang så det derimot ut til at hjemmelaget tok mer og mer over kampen. Men Rosenborg forsvarte seg godt.

Helt til hjemmelaget slo til på en corner, som havnet i mål. Scoringen ble annulert, da ballen hadde vært over dødlinja.

Karabükspor kom også til en stor sjanse rett etterpå. Rosenborg klarte å holde tyrkerne til uavgjort.

Tapte Molde startet oppgjøret mot Zorya bra. Første omgang foregikk målløs, men Molde tok initiativet i starten av andre omgang.

Det så bra ut - helt til et Zortya som hadde spilt seg mer inn i kampen scoret. Zorya-spilleren snappet ballen og brente til fra langt hold. Det skuddet gikk i mål.

Molde presset etter scoringen, og to minutter før slutt kom endelig utligningen for Tippeliga-laget. Det ved 16-årige Sander Svendsen.

SCORET FOR MOLDE: 16-årige Sander Svendsen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET FOR MOLDE: 16-årige Sander Svendsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer