Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Både provoserende og nedlatende av Barcelona

Men Solbakken angrer likevel på krangelen med Guardiola.

IKKE SORT/HVITT: Ståle Solbakken synes Barcelona har en såpass sympatisk trener og et såpass godt fotballag at de må kunne ta tak i det når enkeltspillere oppfører seg dårlig.Foto: SCANPIX/EPA/Claus Bech
IKKE SORT/HVITT: Ståle Solbakken synes Barcelona har en såpass sympatisk trener og et såpass godt fotballag at de må kunne ta tak i det når enkeltspillere oppfører seg dårlig.Foto: SCANPIX/EPA/Claus Bech Vis mer

(Dagbladet): Kanskje var bildene av en opprørt Ståle Solbakken i synet på Pep Guardiola med på å overbevise FC Köln om at her fantes det en norsk trener med baller.

Krangelen etter Champions League-kampen mellom Barcelona og FC København ble i hvert fall en stor snakkis, selv om Solbakken etterpå mente den oppsto på grunn av en enkel misforståelse.

I et intervju med danske Tipsbladet nylig forteller nordmannen at han angrer på at han lot seg hisse seg sånn opp.

- Jeg burde selvfølgelig ha unngått den episoden med Guardiola på sidelinja, men jeg syns det var både provoserende og nedlatende av dem, sier Solbakken.

Over streken
Diskusjonen dreide seg som kjent om reservekeeper José Pinto, som fikk Cesar Santin til å stoppe opp ved å etterlikne en dommerfløyte. Santin trodde han var blåst offside, men i stedet kastet han bort en åpenbar sjanse til å score på Camp Nou.

- Det var jo de som bommet totalt i hjemmekampen mot oss, da målvakten deres snøt Cesar ved å fløyte. Det er en bevisst handling, og det oppdaget fjerdedommeren. Det er over streken, likevel sier Guardiola at han fløytet for å dirigere forsvaret, men det gjorde han ikke, sier Ståle Solbakken.

- Etter kampen i Parken ble Guardiola sur på meg, og sa jeg hadde påvirket Uefa. men jeg prøvde å forklare at det bare var en syndebukk her, og det var Cesar Santin som var blitt gjort til latter for hele verden fordi han stoppet på vei alene gjennom på Camp Nou, sier han.

Nordmannen mener samtidig at Barcelona til tross for sitt gode rykte må holdes ansvarlig når spillerne dere oppfører seg usympatisk.

- Du kan også se kampene mot Real Madrid. Real Madrid gikk lengst over streken i kampene mot Barcelona, men Barcelona har også spillere som gjør det. Og det er de samme. Det er ikke tilfeldig at det plutselig var Busquets som dukket opp midt i min diskusjon med Guardiola i Parken, for det er også ham som filmer mod Real. Det er Pinto som havner i slåsskamp i pausen av en av kampene, og vi opplevde hvordan Alves sparket Wendt, og filmet mot Real Madrid, sier Solbakken.

- Så selv om Barcelona har tatt fotballen til nye høyder og har verdens mest sympatiske trener, så er det ikke så sort/hvitt. De skulle ha tatt avstand fra det Pinto gjorde, men i stedet sitter Guardiola på pressekonferansen og sier han er uskyldig, selv om han vet han er skyldig, sier han.

Uforberedt
Solbakken ble populær på pressekonferansene i Champions League-sammenheng, og ikke mindre etter opptrinnet med Guardola.

Likevel avviser FC Köln-treneren at det ligger noen bevisst strategi bak.

- Jeg er kanskje en av de dårligst forberedte trenerne til sånne pressekonferanser, men jeg anerkjenner at det er en del av jobben. Noen ganger kan det være viktig for gruppen at treneren suger ekstra oppmerksomhet til seg. En annen del av det er at mange ikke svarer på spørsmålene de får, men svarer det samme uansett hva de blir spurt om. Jeg mener det er ufarlig om man er ærlig, sier Solbakken.

Akkurat nå gjør 43-åringen seg ferdig med noen uker ferie, før han tar fatt på arbeidet i Bundesliga.