Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Både Real og Atlético anker overgangsnekt

Blir nektet å hente spillere.

KLUBBENE ANKER: De spanske fotballgigantene Real Madrid og Atlético Madrid straffes av FIFA og får ikke signere spillere de to neste overgangsvinduene. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN
KLUBBENE ANKER: De spanske fotballgigantene Real Madrid og Atlético Madrid straffes av FIFA og får ikke signere spillere de to neste overgangsvinduene. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN Vis mer

De spanske fotballgigantene Real Madrid og Atlético Madrid straffes av FIFA og får ikke signere spillere de to neste overgangsvinduene.

Begge klubbene sier at de anker avgjørelsen.

Sanksjonene gjelder ikke nåværende overgangsvindu, men de to påfølgende. Det betyr sommervinduet i 2016, samt januarvinduet i 2017.

«De to klubbene har brutt flere retningslinjer når det gjelder internasjonale overganger og førstegangsregistrering av spillere under 18 år», skriver Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i en pressemelding.

Anker - Vi kommer til på anke denne beslutningen inn til alle tenkelige rettslige nivåer innen idretten, heter det i en uttalelse fra Real Madrid.

- Vi er uenig i dette, og vil studere premissene for dommen med tanke på en appell, het det tilsvarende fra Atlético Madrids side.

Straffen er tilsvarende den Barcelona fikk i februar i fjor. Den katalanske klubben signerte 77 spillere samme dag som sanksjonen var over.

Berøres ikke Martin Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid for ett år siden er ikke innblandet i saken da FIFAs etterforskere kun har sett nærmere på årene fram til 2014 (Atlético 2007-2014, Real 2005-2014).

I tillegg til overgangsnekten må klubbene betale bøter. Atlético må ut med knapt åtte millioner kroner (900.000 sveitserfranc), mens den hvitkledde erkerivalen slipper unna med tre millioner (360.000). Klubbene har fått 90 dager på å rette opp situasjonen for de unge spillerne overtrampene gjelder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media