Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Både uhygiensk og ydmykende

Toppsyklist måtte avgi blodprøve på restaurant.

FØLER SEG YDMYKET: Oscar Pereiro Sio var på plassen han hadde oppgitt til dopingjegerne at han ville være mellom klokka åtte og ni på morgenen. Likevel ble han oppsøkt da han var på restaurant seinere på dagen. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel
FØLER SEG YDMYKET: Oscar Pereiro Sio var på plassen han hadde oppgitt til dopingjegerne at han ville være mellom klokka åtte og ni på morgenen. Likevel ble han oppsøkt da han var på restaurant seinere på dagen. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel Vis mer

|||

Oscar Pereiro Sio ble stoppet og utsatt for en ydmykende dopingtest på vei til toalettet under et restaurantbesøk.

Dopingjegerne stoppet den tidligere Tour de France-vinneren foran alle de andre restaurantgjestene og forlangte at han skulle avgi en blodprøve.

- Det var både uhygienisk og ydmykende, sa Pereiro Sio selv til lokalavisen La Voz de Galicia.

Episoden skjedde onsdag da Pereiro Sio som vant Touren i 2006, spiste middag med gode venner. Dopingjegerne fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fant ham på restauranten etter at de først hadde forsøkt å nå ham hjemme. De foreslo at han skulle møte dem i lobbyen på hotellet, men det nektet Pereiro Sio.

32-åringen har ikke brutt noen regler, for han var til stede mellom klokken åtte og ni på morgenkvisten for å la seg dopingteste som han hadde meldt inn på forhånd.

Pereiro Sio rykket opp en plass og vant Touren etter at Floyd Landis ble tatt for å ha brukt testosteron for tre år siden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media