HODEBRY: Manchester City har mistet ryggen til Chelsea, og ser foreløpig ut til å ha mer enn nok med å prøve å skaffe seg en topp fire-plassering. Men manager Manuel Pellegrini frykter ikke for jobben sin. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
HODEBRY: Manchester City har mistet ryggen til Chelsea, og ser foreløpig ut til å ha mer enn nok med å prøve å skaffe seg en topp fire-plassering. Men manager Manuel Pellegrini frykter ikke for jobben sin. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRKVis mer

Både United og Arsenal er forbi City. Men Pellegrini frykter ikke for jobben sin

- Jeg er redd han lever farlig.

Crystal Palace - Manchester City 2-1

(Dagbladet): Manchester City startet sesongen godt, og kjempet tett med Chelsea i toppen. Men City har mistet ryggen på London-laget, og har plutselig mer enn nok med å prøve å skaffe seg en topp fire-plassering. Noe annet ville være krise for tittelforsvarerne.

I helga tok både Arsenal og Manchester United knallsterke seire i ligaen, mens City røk på et overraskende tap mot Crystal Palace. Det førte til en degradering på tabellen, og både Arsenal og United har nå passert de lyseblå.

Og som om ikke det var nok, har lagets toppscorer, Sergio Agüero, ikke satt ballen i nettet på hele 556 minutter.

Ikke bekymret Manuel Pellegrinis forgjenger som City-sjef, Roberto Mancini, ble sparket i 2013, da han ikke klarte å ta hjem et trofe. Før det hadde riktignok Mancini tatt City til sitt første ligagull på 44 år og vunnet FA-cupen, men det var likevel ikke bra nok for klubbeierne. Men Pellegrini frykter ikke for jobben sin.

- Jeg er ikke bekymret for jobben min. Det er en ting jeg aldri er redd for, sier Pellegrini til BBC.

- Jeg er aldri bekymret for det, jeg gjør jobben min og er lykkelig. Laget har kanskje en tøff sesong, men ikke tenk på meg.

Statistikken City har bare vunnet fire av de siste elleve seriekampene, og særlig borteformen er dårlig.

BBC legger fram tall som viser at City så langt denne sesongen har tatt ni poeng færre enn på samme tid i fjor. I fjor scoret de 84 mål på 31 kamper, mens i år har de bare scoret 63.

Sky Sports-ekspert og tidligere United-forsvarer Gary Neville mener å vite hva som er galt hos de lyseblå.

- Problemet ligger mentalt. Det er det ingen tvil om. Dette laget klarer ikke å opprettholde suksess. Når du vinner trofeer, må du være kapabel til å gå tilbake igjen og vise samme sult. De gjør ikke det. De går til toppen av fjellet og tenker «puh, vi klarte det», og det er det verste som kan skje.

- De er ikke der de burde være. Det er det ingen tvil om. Det er nå eller aldri for dette laget.

- Blitt dårligere Ole Fuglestad, pressekontakt i Manchester Citys skandinaviske supporterklubb, vedkjenner at dersom laget ikke står opp i ringa, er de på vei mot en skuffende sesong.

- Ja, det tror jeg du kan si, for å bli nummer to hadde vært greit, men å bli nummer fire er noe annet. Alle forventer jo å se litt fremgang, men hos City er det staus quo fra forrige sesong. Laget har faktisk blitt dårligere, sier Fuglestad til Dagbladet.

- Blir det erklært krisetilstand dersom den dårlige formen vedvarer?

- Ville de havnet på femteplass, er det krise. En fjerdeplass og en Champions League-plass er det viktigste, og heldigvis er det en luke ned til femteplassen. Samtidig, hvis man ser kampen i går, så var den blodig urettferdig. Palace hadde to sjanser og scoret to mål. City hadde mange avslutninger, mange av dem i stolpen. Palaces første mål var i offside. Så ble City snytt for straffe. Men hvis vi ser sesongen under ett, så har det vært mange slike tilfeller. Da må vi trekke litt paraleller, vi kan ikke skylde på dommerne i hver kamp.

Lever farlig? Selv om City-sjef Pellegrini selv ikke frykter for jobben sin, er Fuglestad mer skeptisk.

- Jeg er redd for at han lever farlig. Jeg er motstander av å sparke managere, og er mer tilhenger av kontinuitet. Men selv om jeg er det, er jo Pellegrini nødt til å levere. Eierne stiller knallharde krav, og har gitt ham midler til disposisjon han ikke har klart å forvalte riktig, sier Fuglestad.

Gary Neville mener altså at problemet hos de lyseblå ligger mentalt. Også Fuglestad tror spillerne har mistet selvtillit.

- Ingenting som er gjort etter Mancini har utmerket seg. De viktigste stemmene i laget nå, er fortsatt de Mancini hentet. De har forsøkt seg med noen spillere etterpå, men de har langt fra utmerket seg.