Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Badeballdommeren» er degradert

Må ned et hakk.

FOR ET MÅL! Darren Bent scorer her via en badeball mot Liverpool. Foto: REUTERS
FOR ET MÅL! Darren Bent scorer her via en badeball mot Liverpool. Foto: REUTERS Vis mer

|||Den engelske elitedommeren Mike Jones, nå kjent som «badeballdommeren», må til helgen dømme kampen mellom Peterborough og Scunthorpe i mesterskapsserien.

Lørdag godkjente han Darren Bents seiersmål selv om Liverpool-keeper Pepe Reina ble fintet ut av at ballen traff en oppblåsbar badeball som en ung Liverpool-supporter hadde kastet inn på banen.

Reglene sier at: «Dommeren skal stoppe, avbryte eller utsette kampen hvis den forstyrres av utenforstående forstyrrelser av noe slag». Fordi badeballen var direkte årsak til seiersmålet skulle dommeren ha stoppet spillet og droppet ballen.

Premier League-ledelsen avviste mandag at det kan bli aktuelt å spille kampen om igjen på grunn av dommerens tabbe, men Jones ble ikke tildelt oppdrag på toppnivå kommende helg.

Hittil i sesongen har Jones dømt seks Premier League-kamper, én kamp i mesterskapsserien og én i ligacupen.

Lørdagens tap var Liverpools fjerde på ni kamper og den dårligste serieåpningen siden 1990-sesongen. Laget har havnet sju poeng bak serieleder Manchester United.

Søndag møtes de to rivalene på Anfield.

(NTB)

NED FRA PREMIER LEAGUE: Mike Jones må til helga dømme i mesterskapsserien i stedet for i Premier League. Foto: REUTERS
NED FRA PREMIER LEAGUE: Mike Jones må til helga dømme i mesterskapsserien i stedet for i Premier League. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media