Badefotball i Trondheim

Fire mål på sju minutter da Rosenborg sneik seg videre i cupen.

TIDLIG: Espen Hoff jubler etter å ha gitt Start en tidlig ledelse. Tilslutt ble Rosenborg imidlertid for sterke. Foto: Scanpix
TIDLIG: Espen Hoff jubler etter å ha gitt Start en tidlig ledelse. Tilslutt ble Rosenborg imidlertid for sterke. Foto: ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Start sjokkerte Rosenborg de første ti minuttene på Lerkendal. Nils Arne Eggen er de kjappe overgangers far, men i stedet var det Knut Tørums disipler som kontret og kontret.

Anført av en svært opplagt Espen Hoff, tok Start de mulighetene som kom. Først avsluttet han selv til 1-0, så la Hoff inn til Ole Martin Årst som økte til 2-0. Og det før ti minutter var spilt.

- Kontret i senk Rosenborg hevet seg utover i førsteomgangen og fikk straffe da Trond Olsen ble felt. Steffen Iversen trillet enkelt inn 1-2, men hjemmelaget var langtfra fornøyd med innsatsen til pause.

- Det er total mangel på energi, vi blir kontret i senk. Vi må heve oss voldsomt etter pause, sa RBK-assistent Trond Henriksen til NRK i pausen.

Vi må anta at Nils Arne Eggen minst brukte de ordene i garderoben. For RBK-spillerne kom ut med rakettfart etter pause og leverte - sammen med Start-spillerne - noen av de mest innholdsrike minuttene som er sett i en fotballkamp.

Åtte drømmeminutter 57 sekunder etter pause sto det 2-2, Lustig tok nydelig ned en pasning fra Iversen og satte den iskaldt i mål.

Så var det Anthony Annan sin tur. Fra 30 meter knallet han ballen i krysset. Sitt første mål i Norge.

- Det er mitt første mål. Jeg er veldig fornøyd og glad. Jeg prøvde lykken og den gikk inn, sier annan til NRK.

TRENERDUELL: Knut Tørum, tidligere RBK-trener, tapte duellen mot gamlefar Nils Arne Eggen (i bakgrunnen). Foto: scanpix
TRENERDUELL: Knut Tørum, tidligere RBK-trener, tapte duellen mot gamlefar Nils Arne Eggen (i bakgrunnen). Foto: scanpix Vis mer

Men Rosenborg hadde ikke fått nok. Seks minutter etter pause scoret de sitt tredje mål på fem minutter. Marcus Henriksen dro seg inn i feltet, fant Trond Olsen på bakre stolpe, som greit kunne sette inn 4-2.

- Vi samlet oss og gjorde en del rokkeringer i pausen. Vi scoret vel tre raske der, sier Nils Arne Eggen til NRK etter kampen.

Vonde minner om 8-1 i sekken mot Vålerenga på Ullevaal begynte å bre seg blant Start-supporterne, men Start svarte igjen. Kun to minutter etter 4-2, svarte Årst da han sneik seg inn på bakre stolpe og nikket inn redusering til 4-3.

Annan utvist Ikke nok med det. Anthony Annan hadde allerede gult kort, og etter et strupetak på RBK-aktuelle Bolanos fikk han rødt kort.

- Han gikk foran meg og jeg holdt ut hånda. Dommeren tok sin beslutning, sånn er det, sier Annan selv til NRK.

Fire scoringer og rødt kort på åtte minutter. Hvem sa at norsk fotball er kjedelig?

Kanskje trønderne, for tilskuertallet var bare skuffende 6000.

- Alle i angrep Start hadde et par halvsjanser ved Årst etter utvisningen, men RBK spilte klokt og sparte viktige krefter til tirsdag. Da venter FC København i kvalifinseringen til Champions League.

IVERS: Steffen Iversen satte inn det viktige reduseringsmålet til 2-1 for Rosenborg. Foto: Scanpix
IVERS: Steffen Iversen satte inn det viktige reduseringsmålet til 2-1 for Rosenborg. Foto: Scanpix Vis mer

- Kjempegodt gjort å vinne i dag med ti mann. Vi spilte hasardiøst og direkte dumt i forsvar, og blottet oss fullstendig for kontringer. Men det er vanskelig når du jobber med å angripe, da går vettet ut fordi alle vil i angrep, sier Nils Arne Eggen til NRK.

Tørum var naturligvis svært skuffet etter 4-3-tapet.

- Vi står med lua i hånda når andre omgang begynner. Kjempeskuffende at vi ikke hever oss ut i andre omgang, sier Tørum til NRK.