Bader i penger

MOLDE (Dagbladet): Molde- Lillestrøm 4- 0. Ikke rart Kjell Inge Røkke stryker gullgutten Daniel Berg Hestad med hårene. 22-åringen alene verdsettes til 50 millioner kroner, nesten en fjerdedel av byggekostnadene på Røkke-Løkka. Han ble ikke billigere i går.

Til å ha revet i 220 millioner kroner, fikk Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten åpningsfesten de ønsket seg i går: Kalas-seier og 13000 nordvestlendinger i samba-humør. Og gladguttene vet å sette pris på spillerflokken, som ifølge seg sjøl skal utfordre Rosenborg om seriegullet i år. Trener Erik Brakstad sier dette om verdien på den viktigste av alle - Daniel Berg Hestad:

- Han selges ikke under 50 millioner kroner.
Bjørn Rune Gjelsten går lenger enn som så:

- Daniel er ikke til salgs.

Daniel sjøl vet ikke sin arme råd:

- Dette snakket om penger er helt tullete. Jeg har ikke peiling på hvor mye hodet mitt er verdt.

I går var han verdt hver krone.

Sterk søknad

Daniel scoret 2-0 sjøl og var tungt involvert i 1-0 og 4-0.

En overkvalifisert søknad om plass i førsteelleveren mot Danmark onsdag?

- Jeg har mer å gå på, sier Daniel.

Tidlig i dag morges startet han jomfruturen med Drillos på Oslo-flyet fra Molde. Mens han slappet av i badekaret etter kampen i går, stakk Kjell Inge Røkke hodet inn og spurte om han ville sitte på med ham i privatflyet til Oslo klokka 19.00. Daniel takket nei.

- Jeg drøyer det en dag, sa han.

Etter ei hektisk uke med uttak på A-landslaget, voldsomt forventningspress fra hjemmefansen og en vanvittig lørdag i Molde, foretrakk han å samle krefter hjemme over natta. Ikke før han senket seg ned i 40 plussgraders badevann, senket han skuldrene i går.

- Åh, herlig. Dette var godt.

Takket eierene

Daniel må tilbake til cupfinalesøndagen i 1994 for å finne en dag som kan sammenlignes med gårsdagen.

- Dette var unorsk og uvirkelig, sier han, mens tankene går tilbake til da Molde sleit midt på førstedivisjonstabellen i 1994. Da gikk Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten inn og leide Kjetil Rekdal tilbake til moderklubben. Aksjonen førte Molde til andreplass og opprykk. Redningen, ifølge Daniel.

- Ikke godt å si hvor vi hadde vært uten opprykket da. Vi har mye å takke Røkke og Gjelsten for, sier han.

Inspirert av RBK

Daniel har kontrakt med Molde ut 2002-sesongen, men vet utmerket godt at han er ettertraktet på spillermarkedet allerede. I løpet av sommeren - med U23-EM og kanskje VM-sluttspill - kan det ta av fullstendig.

Superkapitalist Bjørn Rune Gjelsten ligner mistenkelig på sosialdemokrat Nils Arne Eggen når han kommenterer hvordan Daniels karriereutvikling skal forvaltes.

- Sammen skal vi vurdere framtida hans. Dere journalister fokuserer altfor mye på økonomien. Betingelsene for å spille fotball i Norge nærmer seg utlandet, kostnadene tatt i betraktning. Det som betyr noe er totallønna i karrieren, ikke lønna i en sesong.

Erik Brakstad, som i 1994 trente Hødd til førsteplass og opprykk foran Molde, sier det slik:

- Daniel øker sin egen verdi fra kamp til kamp, sier Erik Brakstad.

GULLGUTTER: Kjell Inge Røkke stakk innom badet og takket Daniel Berg Hestad for innsatsen i går.