TOK SØLV: Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen tok sølv under OL i Rio i 2016. Foto: Vincent Thian / AP Photo / NTB Scanpix.
TOK SØLV: Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen tok sølv under OL i Rio i 2016. Foto: Vincent Thian / AP Photo / NTB Scanpix.Vis mer

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er kjærester

Badmintonkjærester frykter dødstrusler: - Fansen er blitt mer aggressive

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er spente på hvordan fansen reagerer etter at de sto fram som kjærester.

(Dagbladet): Badminton-duoen Christinna Pedersen (31) og Kamilla Rytter Juhl (33) avslører i boka Det unikke makkerskab at de ved siden av å ha vært et par på badmintonbanen, også har vært sammen i åtte år utenfor banen.

I et intervju med danske Ekstra Bladet forteller Pedersen og Rytter Juhl at de først ønsket anerkjennelse for deres sportslige resultater, før de eventuelt skulle bli kjent som «kjæresteparet».

Nå som paret har offentliggjort deres kjærlighet, frykter de hvordan fansen i andre land kommer til å reagere.

- Vi reiser til land hvor vi er usikre på om det er anerkjent og respektert at man danner par med en av sitt eget kjønn. Skulle det skje at vi føler oss utrygge da vi besøker et land, så velger vi å droppe turneringen, sier Pedersen til Ekstra Bladet.

- Aggressive

En stor andel av fansen til paret er indonesiere. Ifølge Store Norske Leksikon identifiserer 87 prosent av den indonesiske befolkningen seg som muslimer. Derfor er Pedersen og Rytter Juhl spente på mottakelsen de kommer til å få.

- De har blitt mer aggressive. De gikk helt amok over Mathias Boe. Det overrasket meg. Så jeg lurer på hvordan det blir når dette er offentliggjort, spør Rytter Juhl.

Da danske Mathias Boe spilte mot hjemmefavorittene Muhammad Ardianto og Fajar Alfian i Indonesia Open tidligere i år, fikk dansken hard medfart av publikum.

- De roper «Go home Denmark» og verre ting. Jeg synes ikke det er noe spesielt sympatisk at vi må høre på alle mulige skjellsord og trusler bare fordi vi er i ferd med å vinne mot to indonesiere, sa Mathias Boe, ifølge danske TV 2.

Etter seieren oppildnet Boe publikum ved å holde hånda ved øret for å signalisere at han ikke kunne høre dem.

- Frykter dødstrusler

Nå føler Rytter Juhl og Pedersen at de kan velge unna turneringer da de ikke lenger er unge og på jakt etter store resultater.

Sammen har de nemlig vunnet fire EM-gull, i 2012, 2014, 2016 og 2017, samt sølv i VM og OL.

- Det verste ville vært dødstrusler. Og «hvis dere kommer til vårt land, så kan ikke vi garantere deres sikkerhet» - det er vår frykt. Vi aner ikke hvordan det blir, sier Rytter Juhl.