Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bækkelaget bør få særbehandling

Bækkelaget - Byåsen 30-22. Selv med en Anja Andersen på lavgir og i dårlig spillelune var Bækkelaget knusende overlegne i den såkalte seriefinalen. Seriegullet er i lomma, og nå får det ofte utskjelte Bækkelaget attpåtil hjelp fra sine største konkurrenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bækkelaget skal spille Mesterliga neste sesong, med ett eneste mål: Å vinne det gjeveste trofeet i klubbhåndballen.

De norske klubbene på kvinnesiden som har vært i Mesterliga de siste to sesongene, Larvik og Bækkelaget, har høstet til dels bitre erfaringer. De viktigste spillerne pådro seg langvarige skader og klubbene fikk en trøblete sesong i den hjemlige serien.

Sist uke sendte Larvik Håndballklubb et brev til håndballforbundet der man foreslår at det blir tatt spesielle hensyn til klubben som skal delta i Mesterligaen.

Walkover

Larvik får støtte fra blant annet Byåsen og Tertnes. Klubbene og forbundet oppfordres til å diskutere om Mesterliga-laget, det vil si Bækkelaget, neste sesong, skal gis særbehandling i den hjemlige serien og cupen på følgende punkter:

  • Antatt «enkle» motstandere plasseres i et tettere program på høsten for Mesterliga-laget.
  • Hjemme/bortekampfordelingen fordeles slik at Mesterligalaget kan ha mange hjemmekamper på nyåret når puljespillet i Mesterligaen er tett.
  • Man gir Mesterligalaget walkover i Norgesmesterskapet en runde mer enn de øvrige klubber i toppserien.

Sprenger alle grenser

- Vi støtter selvsagt dette initiativet og er glade for at problemet blir tatt opp av de klubbene som har opplevd hvor tøft det er å delta i Mesterligaen.

- Kampprogrammet sprenger alle grenser for hvor mye spillerne kan tåle. Vi må ta til fornuften og sette utøverne i fokus, ikke bare i ord, men også i praksis, sier Bækkelagets trener Frode Kyvåg.