Bækkelaget frykter Hong forsvinner

GJØVIK (Dagbladet): Bækkelaget- Hypo 24- 33. Makan til rundjuling har ikke Jeong Ho-Hong og Bækkelaget fått på det Frode Kyvåg kan huske. - Spillerstyrken og mannskapet vårt er satt tilbake til 1993-nivå, sier BSK-treneren, som frykter Hong også kan gå tapt for klubben.

- Om Hong skal fortsette i BSK, så må laget styrkes. Hun kan ikke leve med sånn behandling. Men det er ikke så enkelt å erstatte profiler, sier Frode Kyvåg.

Stjernene Gitte Madsen og Sorina Teodorovic satt på skadebenken i går. De urutinerte og unge BSK-erstatterne fikk grisebank de neppe ante eksisterte på håndballbaner, og var sjanseløse på å gi Hong den støtten hun fortjente.

Redde småjenter

Hypo-veteranene spilte ikke stygt. Bare steintøft. BSK-jentene taklet ikke at det gjorde vondt. De torde ikke ta igjen. Det var ikke bare derfor BSK tapte for første gang siden Tertnes vant i serien 2. januar. Men det var frykten som skapte skandalesifrene for Frode Kyvågs utvalgte i årets første Champions League-kamp.

- Småjentene gjorde for mange tekniske feil. De ble kastet til ulvene. Redselen for at det skulle gjøre vondt var for stor, sier Frode Kyvåg.

Mette Ruud Johansen (20), Hanne Halen (20) og Tone Haugseth (22) viste seg langt fra klare til å møte Gunnar Prokop og Odd Egil Eidsæthers råsterke mannskap.

Frykter tap

- Bækkelaget kan ikke vinne Champions League, fastslår en skråsikker Gunnar Prokop. Men det kan Hypo.

- Dette Hypo-laget hadde slått Byåsen med 40 mål, Tertnes med 20 mål og Larvik med sju-åtte mål, sier Kyvåg.

Drømmen hans om seier i Champions League ble langt på vei knust i går.

- Spiller vi slik videre, er vi sjanseløse, sier han.

  • Kneskadde Sorina Teodorovic er neppe på banen igjen før nyttår. Mye tyder på at BSK-lege Odd Arne Daljord må fram med kniven for å gjøre henne spilleklar.
  • Heller ikke Gitte Madsen er spilleklar før helgas bortemøte med fjorårets tapende Champions League-finalist Krim Electa i Ljubljana.

- Kan bli tøft å ta poeng der, sier Kyvåg.

Nei overalt

Heldigvis - for Bækkelaget - tar Champions League pause fram til slutten av januar etter neste helg. For Kyvåg er alternativene klare:

- Enten må vi ha Gitte og Sorina tilbake på banen. Eller så må vi vurdere forsterkninger.

Det siste er ikke enkelt ifølge Kyvåg.

- Jeg har forsøkt i Larvik, Lunner på Stokmarknes - over hele fjæla. Men det er ikke en spiller å få låne.

- Hva med Trine Haltvik?

- Nei, hun skal få fortsette å sole seg der nede.

STYGG SAK: Bakspiller Jeong-Ho Hong fikk røff behandling av Hypo-jentene i går.