Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bækkelaget må betale erstatning

Bækkelaget må betale 200 000 kroner i erstatning til utstyrsgiganten Adidas for kontraktsbrudd. Dommen i voldgiftsretten, som ble klar fredag, tar osloklubben som en seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Adidas Norge AS saksøkte Bækkelaget og krevde 1,25 millioner kroner etter at håndballklubben brøt en utstyrsavtale. I stedet inngikk klubben en ny avtale med Anja Andersens utstyrssponsor Nike. BSK krevde seg frifunnet for erstatningskravet.

- Vi er veldig godt fornøyd. Satt på spissen kan man si at vi har spart en million kroner i dag, sa en svært tilfreds BSK-formann Bjørn Trulsen til NTB fredag.

Trulsen og co. hadde fryktet at klubben måtte punge ut med langt mer penger. Før saken tok til i voldgiftsretten tilbød Bækkelaget et forlik i saken.

- Jeg ønsker ikke å kommentere forliket vi tilbød, men helt sikkert er det at vårt økonomiske tilbud den gang var langt høyere enn det vi nå er dømt til å betale. Adidas avviste tilbudet om forlik blankt, sa Trulsen.

Osloklubbens advokat Sigurd J. Klomsæt mener saken aldri burde vært reist for retten.

- Det er et tankekors at vi hele tiden var forhandlingsvillige. Dommen må ha blitt en dyrkjøpt erfaring for Adidas, sa Klomsæt.

Ifølge BSK-advokaten har advokat Jan Erik Langangen, som representerer Adidas Norge AS i saken, levert en regning på 110 000 kroner for sine tjenester. Voldgiftsretten har bestemt at partene skal bære sine egne saksomkostninger.

Det lyktes ikke NTB å komme i kontakt med representanter for Adidas Norge AS fredag.

(NTB)