Bærer på RBK- tradisjonene

LA MANGA (Dagbladet): Nils Arne Eggen og en kasse med kildevann. - Det er jo årsaken til suksessen vår, at klubben har klart å bære med seg det som har vært naturlig for Rosenborg, sier Harald Brattbakk.

Etter noen år i skotsk og dansk toppfotball er han tilbake der han fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Rosenborg er blitt litt bedre og mye rikere på disse årene, og det har kommet til nye spillere som ikke snakker trøndersk - ikke norsk engang.

- Men da jeg kom tilbake til Rosenborg, fikk jeg utdelt nesten det samme treningsprogrammet jeg hadde for ti år siden, sier Harald Brattbakk.

Frakjørt

Ståle Stensaas - også trønder med noen år i utlandet - synes heller ikke forandringene er store.

- Som å komme hjem igjen. Forskjellen er at klubben er blitt litt større. Litt mer folk og litt mer søl, sier Stensaas.

  • Årsaken er like kjent som viktig: Kontinuitet. Flere av spillerne - de viktigste - er igjen fra Stensaas og Brattbaks forrige periode. Og Nils Arne Eggen naturligvis. Etter treninga i går formiddag snakket han så varmt og lenge om klubben sin at han til slutt ble frakjørt av spillerbussen som skulle rekke kombinasjonsutforen på hotellet.

Hardnet til

Eggen vil naturligvis ikke høre antydninger om at Rosenborg kanskje vil forandre seg nå som konkurransen i spillerstallen har hardnet til såpass at landslagssjef Nils Johan Semb mener laget ser bedre ut enn noen gang.

- Finner man de rette typene, så er ikke det noe problem, fastslår Eggen.

Det samme sier Brattbakk:

- Det spiller ingen rolle om han kommer fra Fosen eller Helsinki, bare man passer inn.

Typisk finsk

Janne Saarinen er fra sistnevnte sted. Og en riktig type, til tross for at han foreløpig ikke skjønner et døyt av det Eggen sier. Men han har allerede rukket å sjarmere sin nye sjef:

Eggen var naturligvis nysgjerrig på sin nye venstreback og spurte om diverse - blant annet om han hadde dame hjemme i Helsingfors. Janne svarte på typisk, sakte finsk:

- Jaa, många.

<B>VANNBÆRER: Selv sjefen sjøl, Nils Arne Eggen, må ta i et tak etter endt Rosenborg-trening. Spesielt når han har snakket seg bort fra spillerbussen og assistenttrener By Rise oppsummerer treninga. Nils Johan semb prioriterte Branns formasjonstrening framfor Rosenborgs uhøytidelige fotballtennis, men stakk innom RBK-feltet etterpå.