Bærum-forbannelsen fortsetter

Det er ikke noen nyhet: Men Klanen trives ikke på vestkanten av hovedstaden.

(Dagbladet.no): Stabæk - Vålerenga 2-0. Det vil seg ikke for Vålerenga i Bærum. Oslo-laget har ikke slått Stabæk på Nadderud siden 1995. I år ble Bærum-forbannelsen ytterligere forsterket med at 2. divisjonslaget Bærum slo ut Vålerenga av cupen.

- Det er surt og frustrerende å måtte reise her fra Nadderud nok en gang med tap, uten at vi har følelsen av at vi var dårligere enn Stabæk, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til NTB.

I dag var det et mål av Stabæk-stopper André Muri og en overtidsstraffe av Tommy Stenersen som sendte Vålerenga poengløse fra vest til øst i hovedstaden.

For hjemmelaget betyr det alltid noe ekstra å slå Vålerenga. Men sjelden har det vært bedre enn i dag.

- Noen ganger så trenger du poeng for å ta medaljer, andre ganger for å overleve. For oss er det nå en kamp for å overleve, sier Stanæk-assistent Knut Tørum til NRK.

Vålerenga hadde store sjanser på Nadderud. Men enten sto en god Jon Knudsen i veien eller så var stengene på Stabæks side. David Brocken satte ballen i utsiden av stolpen i første omgang, Freddy dos Santos fant tverrliggeren etter pause og Kjetil Rekdal var nære på med et frispark i retning vinkelen kort tid før slutt.

- Vi blender ikke, og er ikke av godt gammelt Stabæk-merke, men vi vinner en arbeidsseier, oppsummerer Tørum.

André Muris 1-0 kom etter litt fram og tilbake i feltet. Stopperen sklei fram og fikk fart nok på ballen til å overliste Vålerengas keeper. På overtid ble tidligere Vålerenga-spiller Stian Ohr revet ned. Tommy Stenersen var kald og rullet straffesparket inn i nettet.

- Jeg vet ikke hvorfor vi ikke klarer å vinne her på Nadderud, men det største problemet er at vi ikke scorer på sjansene. Vi treffer tverrliggeren og keeper Jon Knudsen reddet Stabæk da vi presset som best, sier Rekdal til NTB.

Stabæk-trener Gaute Larsen kunne kose seg over å ha pyntet ytterligere på hjemmestatistikken mot Vålerenga:

- Det er enkelte lag vi har godt tak på. Vålerenga er det ene, Rosenborg et annet. Kanskje vi skal søke om å møte dem hver gang, spøkte Larsen.

KOM TIL KORT: Ardian Gashi og resten av Vålerenga sliter i Bærum. I dag ble Stabæk for sterke.