Store cupskreller: Fire eliteserielag utslått av cupen

Bærum sjokkerte VIF. Fire mål på 20 minutter

Vålerenga ledet 2-0 borte mot Bærum i 3. runde i cupen. Så raknet det fullstendig. Totalt fire eliteserielag ble slått ut i cupen i kveld, mens Rosenborg og Odd måtte ut i ekstraomganger.

CUPBOMBE: Vålerenga kollapset mot 2. divisjonslaget Bærum i tredje runde var cupen. Video: NRK Vis mer
  • Bærum - Vålerenga 5-3
  • Fram Larvik - Strømsgodset 2-1
  • Tromsdalen - Sarpsborg 08 1-0
  • Strømmen - Lillestrøm 1-0
  • AaFK - Molde 4-0

Vålerenga, Strømsgodset, Sarpsborg 08 og Lillestrøm er utslått av cupen etter tap mot henholdsvis Bærum, Fram Larvik, Tromsdalen og Strømmen i kveld.

Bærum og Fram Larvik spiller i 2. divisjon, mens Tromsdalen er desidert tabelljumbo i OBOS-ligaen med to poeng på 11 kamper. Strømmen er tredje sist i OBOS-ligaen. Disse fire lagene slo likevel ut fire eliteserielag i kveld på imponerende vis.

I tillegg måtte Rosenborg og Odd ut i ekstraomganger mot henholdsvis Ull/Kisa og Sandefjord. Begge klarte så vidt å ta seg videre til 4. runde.

Raknet fullstendig

Ronny Deilas Vålerenga så ut til å ha full kontroll da de ledet 2-0 borte mot Bærum i cupens 3. runde. Aron Dønnum og Chidera Ejuke sørget for en komfortabel VIF-ledelse etter 35 minutter.

SCORINGSFEST: Bærum scoret fire mål på 20 minutter mot Vålerenga i 3. runde i cupen og slo VIF 5-3 i kveld. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
SCORINGSFEST: Bærum scoret fire mål på 20 minutter mot Vålerenga i 3. runde i cupen og slo VIF 5-3 i kveld. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Men så raknet det fullstendig for hovedstadsklubben. 2. divisjonslaget kjørte over Vålerenga og snudde kampen helt på hodet med tre mål i løpet av 15 spilleminutter.

Bare på et kvarter snudde Bærum 0-2 til 3-2-ledelse over Vålerenga.

Kollapset og ydmyket

Jan Aubert satte inn reduseringsmålet, før Chimaobi Ifejilik banket inn utlikningen fra kort hold.

Og så, etter 56 minutter, prikket Martin André Berg inn et frispark på nydelig vis over muren og i vinkelen. 3-2 til Bærum.

Bærums vanvittige periode var ikke over. Fem minutter seinere la Jon Tveit Rønning inn til Adonai Kidane, som banket inn 4-2 med en lekker volleyscoring fra rundt ti meter.

Dermed scoret Bærum fire mål på 20 minutter mot Ronny Deilas Vålerenga.

Spenningen var imidlertid ikke over.

Fem baklengs

FESTKVELD: Bærum banket inn hele fem mål mot selveste Vålerenga Sandvika stadion.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
FESTKVELD: Bærum banket inn hele fem mål mot selveste Vålerenga Sandvika stadion. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Vålerenga reduserte til 3-4 ved innbytter Matthías Vilhjálmsson etter 74 minutter. Islendingen stanget inn innlegget fra Efraín Juárez.

Bærum lot seg ikke skremme av den grunn. Ti minutter før full tid la innbytter Adrian Rogulj på til 5-3 med sitt hodestøt etter stussen fra Lars Ivar Slemdal i forkant.

Dermed kunne 2. divisjonsklubben juble for seier over Vålerenga på ekstremt overbevisende vis og avansement til 4. runde.

- Det er karakterløst rett og slett. Det er skamfullt. At det går an. Når vi leder 2-0 og slipper inn fem mål, sier det sitt. Det er alt for mange som flyr rundt og skal spille offensiv fotball og gir faen i å forsvare seg, sier VIF-trener Ronny Deila til NRK.

Bærum slo Vålerenga ut av cupen også i 2004 med sifrene 3-2 på Kadettangen den gang.

Store cupoverraskelser

En annen kjempeoverraskelse kom i nord.

Tromsdalen har ennå ikke vunnet på neste øverste nivå, og det så helsvart ut da Lasse Berg Johnsen ble utvist for hjemmelaget. Men vertene kriget Sarpsborg ut av stilen, og Tomas Kristoffersen scoret kampens eneste mål.

Fram Larvik slo ut Start i forrige runde. I kveld var det Strømsgodset som måtte takke for seg etter en tur til Vestfold. Gjestene tok en tidlig ledelse, men et selvmål og en straffescoring av Sindre Osestad sørget for en ny stor Fram-triumf.

Også cupvinneren fra 2017, Lillestrøm, måtte gi tapt onsdag. De tapte 1-0 i lokaloppgjøret mot Strømmen. Matchvinner ble Sivert Stenseth Gussiås.