Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bærum-treneren mener Start bør skamme seg

Fordi «Golden Goal»-Elvestad fikk innpass på sidelinja.

OPPRYKKSKLARE: Start kunne slippe jubelen løs allerede forrige helg, da de slo Sandefjord 1-0 på Sør Arena. I går tapte de 1-2 mot nedrykksklare Notodden, med komiker og Golden Goal-programleder Henrik Elvestad på sidelinja. 
Foto: Jon Anders Skau / Fædrelandsvennen / NTB scanpix
OPPRYKKSKLARE: Start kunne slippe jubelen løs allerede forrige helg, da de slo Sandefjord 1-0 på Sør Arena. I går tapte de 1-2 mot nedrykksklare Notodden, med komiker og Golden Goal-programleder Henrik Elvestad på sidelinja. Foto: Jon Anders Skau / Fædrelandsvennen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Start spiller i Tippeligaen neste sesong, og hadde allerede sikret opprykket foran gårsdagens bortekamp mot Notodden.

Dermed var skuldrene såpass lave at Golden Goal-programleder Henrik Elvestad fikk følge laget fra innsiden før, under og etter kamp.

Start tapte kampen 1-2 - og nå får de passet ettertrykkelig påskrevet av Bærum-trener Morten Tandberg.

- Start burde skamme seg. Dette var en kamp som kunne vist seg å bli veldig viktig, og da er det utrolig skuffende at en så stor klubb som Start stiller til kamp med en stand-up-komiker på sidelinjen, sier han til Budstikka.

Overfor Dagbladet utdyper Tandberg:

- Jeg vet ikke hvilken rolle Elvestad hadde i kampen i går, men det jeg vet er at han ikke tilhører Starts sportslige apparat. Jeg synes man skal respektere idretten sin og andre motstandere, og holde seg for god til lage komishow av det.

Lisenser i fare
Både Notodden og Bærum var i utgangspunktet fortapte allerede før gårsdagens siste serierunde, og lå henholdsvis nest sist og tredje sist på tabellen.

Men dersom Kongsvinger og HamKam skulle miste lisensen som en konsekvens av dårlig økonomi, kan laget som havnet tredje sist i Adeccoligaen beholde plassen i divisjonen.

Notodden ville havnet tredje sist om Bærum tapte sin bortekamp mot Sandefjord, men bæringene greide 0-0 og har dermed et ørlite håp om fornyet Adeccoliga-eksistens.

Ryktene om Elvestads tilstedeværelse nådde Bærum før kampene i går, og klubben kontaktet Start og minnet dem om hvor viktig kampen mot Notodden kunne bli.

- Jeg var en lakei
Henrik Elvestad tar kritikken med knusende ro - og forsikrer Tandberg om det ikke var hans skyld at Start tapte.

BLANDET SAFT: Henrik Elvestad tar null skyld for 1-2-tapet. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
BLANDET SAFT: Henrik Elvestad tar null skyld for 1-2-tapet. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

- Jeg gjorde det jeg kunne for at Start skulle vinne. Men det blir vanskelig å klandre materialforvalteren - altså meg - for at det ble tap. Saften var riktig blandet og alt var som det skulle, sier Elvestad til Dagbladet.

Før han korrigerer seg selv:

- Jeg tar kanskje munnen for full når jeg sier at jeg var materialforvalter: Jeg var lakeien til den vanlige materialforvalteren. Jeg gjorde bare alt jeg fikk beskjed om.

Samtidig korrigerer han Bærum-treneren som betegner ham som en stand-up-komiker.

- Det er lenge siden jeg har gjort stand-up. Han må nesten se innslaget før han uttaler seg. Vi prøver å se hvordan jeg løser jobben som materialforvalter, og den jobben gjør jeg meget bra. Jeg har ikke innvirkning på resultatet i det hele tatt. Jeg skjønner at Bærum-treneren er forbannet over å rykke ned, men han kan ikke stole på at andre lag skal miste lisensen. Han må nesten samle poengene tidligere i sesongen, i stedet for å skylde på en stand-up-komiker som ikke er komiker, sier Elvestad.

- Tandberg på bærtur
Tidligere har imidlertid Elvestad blitt kastet ut på dypt vann: Blant annet fikk han debutere i Postenligaen, på øverste nivå i norsk håndball, da han fikk noen minutter på kanten for BSK/NIF mot Øyestad.

Han og makker Johan Golden har også ledet de suverene håndballjentene fra Larvik fra sidelinja, i en kvartfinale mot Nordstrand, og senere gitt dem elektrosjokk i en kamp mot Tertnes.

Men i går hadde han altså en mer tilbaketrukket rolle.

- Hvis han (Tandberg) tror jeg satte Start helt ut av spill, er han helt på bærtur. Hadde Start satt meg innpå en halvtime og jeg var klovnen Bærum-treneren åpenbart tror, ville han hatt en god sak. Men her virker han bare sur for at de har rykket ned. Sorry, det tar jeg ikke noe skyld for. Det var bare en jævla dårlig match av Start. Det er rart han ikke tenker tanken på at Start kanskje hadde en dårlig dag i en betydningsløs kamp for dem, sier Elvestad.

- Jeg synes ikke det er fair play
Det er nettopp uttrykket «betydningsløs» som irriterer Bærum-treneren.

- Jeg tror ikke Elvestad holdt spillermøte, men jeg reagerer på hele prosessen slik det blir framstilt. Det er ord som «ubetydelig kamp» som gjør at det blir komishow av hele greiene. Start har vunnet serien, all honnør til dem. De har vært best. Men de kunne holdt seg for gode til dette.

- Du står for at de bør skamme seg?

- Jeg synes ikke det er fair play. Han det vært en treningskamp kunne de lagd en happening ut av det. Jeg synes ikke det er riktig her. NFF har så strikte regler, strømpeteipen skal være så lang og stilongsen under shortsen skal ikke være i en annen farge. Det er så mange regler å forholde seg til. NFF bør ikke synes dette er greit, sier Tandberg til Dagbladet.

Start-trener Mons Ivar Mjelde har ikke veldig dårlig samvittighet for å la Elvestad være en del av teamet.

- I Start setter vi fair play høyt, og det er nytt for meg at Notodden hadde noe å spille for. Men Elvestad var assisterende materialforvalter og hadde ingen påvirkning på kamputfallet, sier han til Budstikka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling