Baggio tok ansvar

BORDEAUX (NTB-AFP): I 80 minutter spilte Roberto Baggio sine lagkamerater fram til store sjanser som de stort sett misbrukte. Så tok han ansvar selv, skaffet straffe og satte inn målet som ga 2-2 mot et friskt og farlig Chile-lag.

To scoringer av superfarlige Marcelo Salas så ut til å gi Chile 2-1-seier i åpningskampen i gruppe B torsdag, men et billig straffespark fem minutter før full tid reddet Italia. Baggio slo hardt inn fra høyre, ballen traff handa til Ronaldo Fuentes og dommeren pekte på straffemerket.

For snaut fire år siden misbrukte Baggio straffespark i VM-finalen mot Brasil. - Jeg tenker på det hver dag, innrømmet han nylig.

Baggio traff ikke mål i Pasadena i 1994. Nå sendte han et velplassert men ikke spesielt hardt skudd noen millimeter for langt mot stolpen til at keeper Nelson Tapia klarte å avverge.

Snudde kampen

Baggio hadde flere lekre framspill til sine kolleger, blant annet en direktepasning til Christian Vieri som etter bare ti minutter ga Italia en drømmestart med 1-0.

Men så presenterte Chiles superspisser seg. Salas og Ivan Zamorano er lagets desidert største stjerner, og de sto bak utligningen.

Chile satte italienernes forsvar på mange store prøver, og ledelsen var slett ikke ufortjent. Men Baggio ga aldri opp, og Italia hadde fortjent 2-2 på hans geniale frispilling av innbytteren Filippo Inzaghi i det 80. minutt. Tapia kom modig ut og blokkerte skuddet.

I stedet fikk Italia lønn for strevet med en billig straffe, som rehabiliterte Baggio en gang for alle.

(NTB)